HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Az offshore bankolásban nincsen semmi misztikus

2010.11.08. 12:16 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankszamlaAz elmúlt évek történései ellenére, vagy talán a tudatos félretájékoztatás miatt, sokak számára még mindig valami romantikus és felettébb misztikus dolog offshore bankszámlát nyitni.  Az átlagember ezért csak annyit tud az offshore számlákról, hogy adócsaláshoz kell, esetleg azt, hogy segíti a vagyon eltitkolását.

Azonban igen sok jó és törvényes indok van arra, hogy miért nyit valaki hazáján kívül (azaz offshore) bankszámlát. Nem mindenkinek van szüksége offshore bankszámlára, de azért elég sokan élvezik az előnyeit.

Az “offshore” kifejezés eredetileg olyan angol betétesekre vonatkozott, akik bankszámlájukat a Csatorna-szigetek bankjaiban tartották. Ma azonban az offshore a saját hazán kívül folytatott üzleti és banki tevékenységekre vonatkozik, földrajzi helyzettől függetlenül. Az offshore szó szerint azt jelenti, hogy a partoktól távoli, de nem kell tengerparttal rendelkezni ahhoz, hogy egy ország offshore terület legyen.

Az offshore bankolás előnyei

Az offshore banki szolgáltatások lényegesen nem térnek el az átlagos pénzintézetek nyújtotta lehetőségektől. Viszont egyre többen vannak, akik nem látják célszerűnek, hogy vagyonuk az országhatárokon belül maradjon. Ennek legjellemzőbb okai:

Gazdasági és politikai stabilitás: ahol gazdasági és/vagy politikai zűrzavar fenyeget, ott érdemes kihasználni az offshore bankok nyújtotta teljes biztonságot.

Adatvédelem: Jómódú emberek számára mindenképpen előnyös, ha senki sem tudja, hogy valójában mennyit keresnek. A külföldi bankok sokkal jobban tudják kezelni az ilyen helyzeteket és megvédik ügyfeleik számlaadatainak titkosságát. Emiatt gyakran mondják az offshore bankokra, hogy a bűnözőket segítik, de ehelyett a valóság az, hogy ügyfeleik érdekeit védik.

Adózási előnyök: Bizonyos offshore cégstruktúrák segítségével törvényesen el lehet kerülni a magas adók kifizetését. Ehhez mindenképpen szakértői segítséget kell kérni, mert nem érdemes illegális eszközökhöz nyúlni, amikor az adócsökkentésnek vannak legális lehetőségei is. Az adózási előnyöket kínáló offshore bankszámlák általában adóparadicsomokban vannak, ahol el lehet kerülni a tőkenyereség, öröklési, stb. adókat.

Az offshore számlák hátrányai:
Külföldi utazáskor nyilvánvaló, hogy bizonyos költségek magasabbak a hazaiaknál, mint például a telefonálás. Ha az offshore bankszámlához kapcsolódó kommunikációs tevékenységek nincsenek rendesen szakértői segítséggel megszervezve, akkor nagyon drága lehet a bankszámla működtetése.

Érdemes nagyon utánajárni, hogy milyen védelmet ad az adott ország az offshore banki ügyfelek részére. Ugyanis, ha offshore bankja csődbe megy (amire például Svájcban, Liechtensteinben vagy Hongkongban nem kerülhet sor, de a karibi térségben igen), akkor nem minden hogyan védik a betétesek vagyonát.

Offshore bankszámla megnyitása

Offshore bankszámlát nyitni és azt kezelni, akár otthonról is lehet. Azonban önmagában az, hogy valakinek van egy offshore bankszámlája még nem jelenti azt, hogy rengeteg pénzt fog ezzel keresni. Egy offshore számla nem old meg minden jogi vagy adózási problémát és nem garantált az óriási tőkejövedelem sem. Gondos tervezés és az offshore szakértő tudása is szükséges ahhoz, hogy egy külföldi bankszámla valódi hasznot hajtson. Érdeklődjön, kérjen tanácsot, hasonlítsa össze az elérhető offshore bankok szolgáltatásait, hogy a lehető legtöbbet hozza ki offshore bankszámlájából.
Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért alapítson offshore céget?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr832433306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása