HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Magán vagy vállalati offshore bankszámlát érdemes nyitni?

2010.11.18. 11:39 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankolasA céges vagy vállalati offshore bankszámla egyértelműen nagyobb diszkréciót biztosít. Egy magánbankszámla is elég biztonságosnak tűnik, bármelyik olyan országban, amely gyakorolja a banktitok intézményét, azonban van egy nagy gyengesége:

A magán offshore bankszámla használatakor az üzenetváltások során feladóként vagy címzettként szerepel a számla tulajdonosának neve, ez pedig ellentétes az offshore számla megnyitásának céljával. A levelezés bármely formában folyhat, a szorgos rosszakarók aránylag könnyen nyomára bukkanhatnak.

Emiatt a céges/vállalati offshore bankszámla sokkal jobb megoldás, mert a levelezésen csak egy cégnév szerepel.

Miért van szükség szakértő ügyvédi segítségre offshore bankszámlanyitáshoz?
Az Interneten egyre több lehetőség kínálkozik offshore bankszámlanyitásra, de ezek között hatalmas különbségek vannak. Az ügyvédi segítség nagyon fontos, mert az ügyvédés ügyfele közötti titoktartás evidens és nagyon nehéz megkerülni. Ez az első védelmi vonal, amit nem érdemes feleslegesen feladni.

Mi jár egy offshore bankszámlával?

Az Ön offshore bankszámlájához jár online bankolási lehetőség, ehhez kapcsolódóan érkeznek majd a számlakivonatok és értesítések is, valamint bankkártya.

Fontos tudnivaló: A bankkártyán nem szerepel az Ön neve, sőt a legtöbb kártyán, még a cég neve sem. Ez nagyon fontos a diszkréció miatt. Előfordul, hogy teljesen biztonságosnak hirdetett szolgáltatások igénybevétele esetén a megrendelő bankkártyáján szerepel a neve és a cég neve is. Ez teljesen tönkreteszi az offshore műveleteket. Így ugyanis a neve bekerül olyan nemzetközi bankforgalmi adatbázisokba, amelyekből elég könnyen ki lehet nyerni az adatokat. Minden egyes alkalommal, ha ilyen rosszul megválasztott kártyát használ, a neve be fog kerülni az adatbázisba a vásárlás vagy tranzakció minden adatával együtt.

Multinacionális vagy nemzeti/helyi bankot érdemes választani?

Multinacionális bank:
Az ilyen banki hálózatok jelen vannak onshore országokban is, ez azt jelenti, hogy ha az Ön kormányának hivatalai jelentős nyomást gyakorolnak a pénzintézetre, akkor egy ügyfél miatt nem fognak kockáztatni és ki fogják adni az Ön személyes banki adatait.

Helyi bank: Senki sem tudja az akaratát egy kis offshore bankra kényszeríteni, hiszen nincs mivel zsarolni. Viszont, ha elveszik a bankkártya vagy bármilyen működési probléma van, akkor nehezebb a megoldás az esetleges földrajzi távolság miatt.

Kapcsolódó cikk:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: banktitok külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr872456854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása