HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Svájc lehet az ír válság nyertese

2010.11.23. 13:51 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-ir-valsagMíg Írországra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy emeljék a társasági adó kulcsát, addig a svájci kantonok már várják a várhatóan emelkedő adók miatt áttelepülő cégeket.

Az adósságait törleszteni képtelen Írországot Németország és Franciaország arra ösztökéli, hogy emeljék a cégek adóját, az EU segélycsomagért cserébe, az elemzők szerint az egykori “Kelta Tigrisnek” nem lesz ereje ellenállni, jelentette a swissinfo.

Az ír problémák gyökere az ingatlanpiaci lufi kipukkadása volt, amely nagyon megrengette a bankokat is. A kormány kisegítette a bankokat, ez azonban elsüllyesztette a költségvetést, emiatt azonnal készpénz tőkeinjekcióra van szükségük.

Az ír és az európai vezetők jelenleg egy olyan segélycsomagon dolgoznak, amely a becslések szerint is több tízmilliárd eurós lesz, amelyet még a héten bejelenthetnek.

A többi EU tagállam már régóta kritizálta az alacsony ír társasági jövedelemadó kulcsot, mert szerintük a 12.5 százalékos adó segítségével Írország “elszipkázta” a cégeket más tagállamoktól.
A Financial Timesnak egy név nélkül nyilatkozó francia hivatalnok szerint az ír módszer “majdnem ragadozókhoz illik”.

A gazdasági és monetáris ügyek EU biztosa, Olli Rehn  szintén megkérdőjelezte az ír adópolitikát, főleg a történtek fényében: “Írország nem lesz alacsony adózású ország a következő évtizedben”.

Az ír miniszterelnök-helyettes Mary Coughlan a jelenlegi alacsony adózás folytatására szólított fel, jelenleg úgy tűnik, hogy Írországnak nincs lehetősége a manőverezésére.

Írország eddig fej-fej mellett haladt a svájci kantonokkal a cégbejegyzési versenyben, azaz hogy melyik alacsony adózású európai országba települ több cég regionális központja vagy maga a cég. Négy évvel ezelőtt Svájc helyett Írországba költözött az Amgen biotechnikai óriásvállalat.

De Marc Rudolph, a “Nagy Zürichi Régió” üzleti promóciós ügynökség vezetője a swissinfonak elmondta, hogy már nem tartanak az írektől a cégekért folytatott versenyben. Ezt alátámasztja, hogy a Google is Zürichben építette fel kutatás-fejlesztési központját annak ellenére,hogy európai székhelye Dublinban van.

“Tíz évvel ezelőtt Írország Hollandiával együtt a fő versenytársaink voltak”, mondta Rudolf, “azonban Írország problémái miatt az elmúlt két évben lejjebb csúszott a listán”.

Folytatjuk!
Kapcsolódó cikkek:

Svájc nyert az offshore ellenes fellépésen

Svájc az offshore ellenes hadjárat igazi nyertese

A fedezeti alapkezelők is menekülnek Angliából

Adózás miatt költözik Svájcba a Wolseley

Még mindig Svájcba menekülnek a brit cégek

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr682467887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása