HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Az offshore bankolás és az EU Kamatadó Direktíva

2010.11.23. 13:54 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bank-es-eu-kamat-ado-iranyelvNéhány fontos tudnivaló arról, hogyan befolyásolja az európai befektetési szabályzás az Ön vagyonának helyzetét.

Melyek az offshore bankolással elérhető adókedvezmények?

Az offshore bankszámlák használatának legcsábítóbb tulajdonsága az, hogy a bruttó összeget lehet megkapni, mert az offshore bankszámlák használatával nem kell előre felszámított adót fizetni. Ez nagyon adóhatékony megoldás, hazájának törvényeitől függően.

Aztán nem kell örökösödési és tőkenyereség-adót fizetni, ha például olyan alacsony adózású offshore területeken tartja vagyonát, mint a Man-sziget vagy Jersey.

Azonban ha valaki U tagállamban él, akkor minden valószínűséggel vonatkozik rá az Európai Kamatadó Direktíva.

Ennek lényege, hogy megakadályozza a határokon átnyúló adókerülést, tehát a tagállamok összegyűjtsék és megosszák egymással az információkat az olyan külföldiekről, akik nem tartózkodási helyükről származó megtakarításból  jövedelemmel rendelkeznek.

A kormányok szerint az adóinformáció-csere a legjobb megoldás arra, hogy biztosítsák az egyének megfelelő mennyiségű adófizetését, amely a határokon átnyúló megtakarításokból ered.

Ez úgy befolyásolhatja az Ön befektetéseit, hogy az offshore bankszámláján lévő összegre forrásadót vetnek ki.

A másik lehetőség, hogy az ügyfél továbbra is megkapja a bruttó összeget, de az adatokat megosztják az illetékes állammal.

Bizonyos befektetésekre nem vonatkozik a Kamatadó Direktíva:

-Biztosítási kötvények és nyugdíj.

-Részvények, amelyekkel közvetlenül Ön rendelkezik.

Tiszta részvény alapok, mert ezek célja a tőke növelése.

Van néhány más lehetőség is a Direktíva elkerülésére:

-Például Ön egy jogi személyiséggel nem rendelkező egyesület, vagy társaság.

-Ön cég vagy társas vállalkozás.

-Az Ön ügyeit egy vagyonkezelő (trust) intézi (feltéve, hogy a vagyonkezelőt hozzáértő szakértő alapította).

-Ön be tud szerezni az adómentességhez szükséges tanúsítványt egy EU tagállamtól.

Kapcsolódó cikkek:

Kevesebb adót utalt Svájc az EU tagországoknak

Hogyan lehet elkerülni az EU Kamatadó Direktívát?

Szólj hozzá!

Címkék: banktitok svájci bankszámla nyitás külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

Máltai offshore adókedvezmények

2010.11.23. 13:53 offshoreceg


offshoreceginfo-malta-offshore-cegA legfontosabb máltai adókedvezmények:

-A részvényesek által fizetett adó akár nulla is lehet.
-Az általános társasági adó 35%.

-A kedvező adójóváírási szabályok miatt, a holdingok befektetői nem fizetnek adót.

-Ugyanemiatt a kereskedelmi társaságok részvényesei mindössze 5 százalék adót fizetnek.

-Az adójóváírások után csak nettó öt százalék adót kell fizetni. A társasági adó 6/7 részét leírják a részvényesek.

-Nincs forrásadó! Az osztalékfizetés adómentes.

-Az anyacég-leányvállalat direktíva érvényben van az egész EU/EGT területén.

-Törzstőkeként csak 240 eurót kell befizetni. A cégalapításhoz szükséges minimális 1200 eurónyi tőke húsz százalékát.

-Teljes körű korlátolt felelősség.

Máltai offshore cégalapításhoz kapcsolódó cikkek:

Málta és Ciprus is lekerültek az olasz feketelistáról

Máltai adóamnesztia

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok offshore ekereskedelem offshoreceg málta

Svájc lehet az ír válság nyertese

2010.11.23. 13:51 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-ir-valsagMíg Írországra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy emeljék a társasági adó kulcsát, addig a svájci kantonok már várják a várhatóan emelkedő adók miatt áttelepülő cégeket.

Az adósságait törleszteni képtelen Írországot Németország és Franciaország arra ösztökéli, hogy emeljék a cégek adóját, az EU segélycsomagért cserébe, az elemzők szerint az egykori “Kelta Tigrisnek” nem lesz ereje ellenállni, jelentette a swissinfo.

Az ír problémák gyökere az ingatlanpiaci lufi kipukkadása volt, amely nagyon megrengette a bankokat is. A kormány kisegítette a bankokat, ez azonban elsüllyesztette a költségvetést, emiatt azonnal készpénz tőkeinjekcióra van szükségük.

Az ír és az európai vezetők jelenleg egy olyan segélycsomagon dolgoznak, amely a becslések szerint is több tízmilliárd eurós lesz, amelyet még a héten bejelenthetnek.

A többi EU tagállam már régóta kritizálta az alacsony ír társasági jövedelemadó kulcsot, mert szerintük a 12.5 százalékos adó segítségével Írország “elszipkázta” a cégeket más tagállamoktól.
A Financial Timesnak egy név nélkül nyilatkozó francia hivatalnok szerint az ír módszer “majdnem ragadozókhoz illik”.

A gazdasági és monetáris ügyek EU biztosa, Olli Rehn  szintén megkérdőjelezte az ír adópolitikát, főleg a történtek fényében: “Írország nem lesz alacsony adózású ország a következő évtizedben”.

Az ír miniszterelnök-helyettes Mary Coughlan a jelenlegi alacsony adózás folytatására szólított fel, jelenleg úgy tűnik, hogy Írországnak nincs lehetősége a manőverezésére.

Írország eddig fej-fej mellett haladt a svájci kantonokkal a cégbejegyzési versenyben, azaz hogy melyik alacsony adózású európai országba települ több cég regionális központja vagy maga a cég. Négy évvel ezelőtt Svájc helyett Írországba költözött az Amgen biotechnikai óriásvállalat.

De Marc Rudolph, a “Nagy Zürichi Régió” üzleti promóciós ügynökség vezetője a swissinfonak elmondta, hogy már nem tartanak az írektől a cégekért folytatott versenyben. Ezt alátámasztja, hogy a Google is Zürichben építette fel kutatás-fejlesztési központját annak ellenére,hogy európai székhelye Dublinban van.

“Tíz évvel ezelőtt Írország Hollandiával együtt a fő versenytársaink voltak”, mondta Rudolf, “azonban Írország problémái miatt az elmúlt két évben lejjebb csúszott a listán”.

Folytatjuk!
Kapcsolódó cikkek:

Svájc nyert az offshore ellenes fellépésen

Svájc az offshore ellenes hadjárat igazi nyertese

A fedezeti alapkezelők is menekülnek Angliából

Adózás miatt költözik Svájcba a Wolseley

Még mindig Svájcba menekülnek a brit cégek

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok

Bankszámlanyitás menete Peruban

2010.11.22. 14:12 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-peru-bankszamlanyitasEgy perui bankszámlanyitás nem egyszerű feladat. Érdemes elkérni a bankból a benyújtandó dokumentumok és a szükséges teendők listáját. Nem árt mindent megtudni a bank szolgáltatásairól.  A perui bankok úgynevezett ITF adót alkalmaznak, ennek mértéke 0.01 százalék minden egyes bankszámlaműveletnél, akár betesz, akár kivesz pénzt a bankból. Néhány bankban menedzseri hozzájárulás szükséges, minden egyes pénzfelvéthez. Mivel a helyi bankolási szabályok ennyire eltérnek az európaiaktól, ezért mindent meg kell kérdezni pontosan, mielőtt kiválasztaná a bankját. Érdemes a nagyobb bankhálózatokat is megkeresni, mint a Bank of America, Citibank vagy Interbank.

1. A bankban be kell mutatni a személyi igazolványt. A perui bankok elfogadják a DNI-t (személyi igazolvány) vagy a külföldieknek szóló tartózkodási engedélyt (carne de extranjeria). A Nova Scotia Bank (vagy Scotiabank) és az Interbank elfogadnak számlanyitáshoz turista vízumot vagy útlevelet is.

2. Lakcím igazolása. Ez szinte minden bankra vonatkozik, kivéve a Bank of Nova Scotia és az Interbank esetében.

3. A nyitóbetét elhelyezése. Ez az összeg nagymértékben függ a választott banktól. Rendszerint ötven amerikai dollárnak megfelelő összeget kérnek.

4. A bankszámla megnyitása. Ki kell tölteni a bankszámlanyitáshoz szükséges formanyomtatványt. Érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb bank büntet azért, ha a mérleg egy meghatározott összegnél kevesebb, ezt pontosan meg kell kérdezni. Ha Ön Peruban dolgozik, akkor a munkaadója is nyithat számlát az Ön javára. Ilyenkor a számla tulajdonosa a munkáltató, de Ön fér hozzá.
Kapcsolódó cikkek:

Bankszámlanyitás Chilében

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Bankszámlanyitás menete Argentínában

Útmutató argentin vállalati bankszámla megnyitásához

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Szólj hozzá!

Címkék: offshore svájci bankszámla nyitás külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete bankszámlanyitás peru

A Google a szabad e-kereskedelem mellett kampányol

2010.11.22. 14:11 offshoreceg


offshoreceginfo-internetes-e-kereskedelem1A kormányoknak tiszteletben kellene tartaniuk a már megkötött kereskedelmi egyezményeket és megszüntetni a kereskedelmi akadályokat, véli a Google.

A Google szerint az információ áramlását akadályozó országok komolyan fenyegetik az internet gazdasági előnyeit. A nemzetközi közösségnek határozott lépéseket kellene tennie azért, hogy biztosítsák az online információ szabad folyását.

Az internet nyújtotta lehetőségek teljes kihasználásához, amely magában foglalja a globális piacot, az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak is le kellene bontania a szabad internetes kereskedelem akadályait, adta közre a Google.

A Goolge szerint legfonbtosabb három lépés:

-Bemutatni azokat a tisztességtelen akadályokat, amelyekkel a kormányok fékezik az online információáramlást.
-Azonnali cselekvés olyan e
setekben, amikor a kormányok nwhwzítései ellentétesek az érvényes kereskedelmi szerződésekkel.
-Olyan kétoldalú, regionális és többoldalú megállapodások kötése, amelyek biztosítják a szabad információáramlást és kereskedelmet az Interneten.

A Google azzal vádolja a különböző kormányokat, hogy az emberi jogok megsértése mellett az interneten blokkolják  az e-kereskedelmet és a gazdasági növekedést.  A Google rámutatott, hogy milyen hatalmas előnyök származtak az Internetből az elmúlt két évtizedben, mert könnyebben elérhetővé váltak a távolabbi piacok.

A GOogle egyik legújabb kutatása szerint negyven ország vezetett be vagy tervez bevezetni az információ áramlás szabadságát korlátozó intézkedéseket. MEgpróbálnak szolgáltatzásaokat blokkolni, gyakran átláthatatlan a szabályozás, vagy meg akarják figyelni a felhasználókat. AZ óriáscég szerint ezek a 21. századi kereskedelem előtt álló legnagyobb akadályok.

Az internet jelenleg is nagyon fontos el az új információs gazdaságnak, ahol az egyének is közös információs piacot építhetnek fel. A zárt piacok szembenállnak mindennel, ami a lehetőséget teremt az e-kereskedelem fejlődésére.

Kapcsolódó cikkek:

Offshore webhosting

Alapismeretek az offshore e-kereskedelem elleni nemzetközi harcról

Általános Internet és offshore e-kereskedelmi szabályozások

Szólj hozzá!

Címkék: offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok offshore ekereskedelem

Felülvizsgálják a svájci-román adóegyezményt

2010.11.22. 14:09 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-roman-dtaA két ország befejezte a tárgyalásokat az érvényben lévő kettős adóztatást elkerülő egyezményükről (DTA), amely ezután tartalmazni fogja a közigazgatási jogsegélyről szóló cikkelyt, amely megfelel az OECD nemzetközi adózási szabványainak.

A közigazgatási hivatal szerint a szerződés komoly előnyöket biztosít a svájci gazdaságnak:

Mióta 2009.márciusában a Szövetségi Tanács megadta a felhatalmazást a tárgyalásokra, összesen több mint harminc országgal sikerült lezárni a tárgyalásokat. Sikerült csökkenteni az osztalékok, kamatok és jogdíjfizetések forrásadóját, valamint bevezették a választottbírósági kikötéseket. Az adódiszkrimináció ezzel megszűnt. Svájc folytatja a tárgyalásokat más nemzetekkel is, áll a hivatal közleményében.

A Romániával kötött megállapodás tartalma még bizalmas, mert még véleményezik a svájci kantonok és szakmai szervezetek. Ezután a parlament szavaz a szerződésről, amely a partner jóváhagyása után léphet életbe.

Kapcsolódó cikkek:

Minden fontos információ Svájc kettős adózást elkerülő egyezményeiről!

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok

Magán vagy vállalati offshore bankszámlát érdemes nyitni?

2010.11.18. 11:39 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankolasA céges vagy vállalati offshore bankszámla egyértelműen nagyobb diszkréciót biztosít. Egy magánbankszámla is elég biztonságosnak tűnik, bármelyik olyan országban, amely gyakorolja a banktitok intézményét, azonban van egy nagy gyengesége:

A magán offshore bankszámla használatakor az üzenetváltások során feladóként vagy címzettként szerepel a számla tulajdonosának neve, ez pedig ellentétes az offshore számla megnyitásának céljával. A levelezés bármely formában folyhat, a szorgos rosszakarók aránylag könnyen nyomára bukkanhatnak.

Emiatt a céges/vállalati offshore bankszámla sokkal jobb megoldás, mert a levelezésen csak egy cégnév szerepel.

Miért van szükség szakértő ügyvédi segítségre offshore bankszámlanyitáshoz?
Az Interneten egyre több lehetőség kínálkozik offshore bankszámlanyitásra, de ezek között hatalmas különbségek vannak. Az ügyvédi segítség nagyon fontos, mert az ügyvédés ügyfele közötti titoktartás evidens és nagyon nehéz megkerülni. Ez az első védelmi vonal, amit nem érdemes feleslegesen feladni.

Mi jár egy offshore bankszámlával?

Az Ön offshore bankszámlájához jár online bankolási lehetőség, ehhez kapcsolódóan érkeznek majd a számlakivonatok és értesítések is, valamint bankkártya.

Fontos tudnivaló: A bankkártyán nem szerepel az Ön neve, sőt a legtöbb kártyán, még a cég neve sem. Ez nagyon fontos a diszkréció miatt. Előfordul, hogy teljesen biztonságosnak hirdetett szolgáltatások igénybevétele esetén a megrendelő bankkártyáján szerepel a neve és a cég neve is. Ez teljesen tönkreteszi az offshore műveleteket. Így ugyanis a neve bekerül olyan nemzetközi bankforgalmi adatbázisokba, amelyekből elég könnyen ki lehet nyerni az adatokat. Minden egyes alkalommal, ha ilyen rosszul megválasztott kártyát használ, a neve be fog kerülni az adatbázisba a vásárlás vagy tranzakció minden adatával együtt.

Multinacionális vagy nemzeti/helyi bankot érdemes választani?

Multinacionális bank:
Az ilyen banki hálózatok jelen vannak onshore országokban is, ez azt jelenti, hogy ha az Ön kormányának hivatalai jelentős nyomást gyakorolnak a pénzintézetre, akkor egy ügyfél miatt nem fognak kockáztatni és ki fogják adni az Ön személyes banki adatait.

Helyi bank: Senki sem tudja az akaratát egy kis offshore bankra kényszeríteni, hiszen nincs mivel zsarolni. Viszont, ha elveszik a bankkártya vagy bármilyen működési probléma van, akkor nehezebb a megoldás az esetleges földrajzi távolság miatt.

Kapcsolódó cikk:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: banktitok külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

Seychelles offshore cégek: Betéti társaságok (Bt.)

2010.11.18. 11:36 offshoreceg


offshoreceginfo-sechelles-offshore-btA Betéti társaságok (Bt/LP) létrehozását a 2003-as Betéti társaságok törvény teszi lehetővé. A seychelle-szigeteki Bt. számos adókedvezményben részesül, például fogadhat külföldön keletkezett jövedelmet, majd ezeket továbbadhatja külföldi partnereknek, anélkül, hogy helyben adófizetési kötelezettség keletkezne.

A seychelle-szigeteki Bt/LP legfontosabb jellemzői:

-Szükség van egy vagy több partnerre (beltagra), akik felelősek a Bt. tartozásaiért, valamint olyan kültagokra, akik a legtöbb esetben nem felelősek.
-Legalább egy beltagnak seychelle-szigeteki illetőségűnek kell lennie (lehet helyi lakos vagy IBC vagy helyi társaság vagy CSL vagy LP)
-Szükség van Seychelle-szigeteki székhelyre,
-A Bt. nem üzletelhet a Seychelles-szigeteken, kivéve, ha erre a Seychelle-szigeteken kívül folytatott tevékenységhez van szükség.
-A Betéti társaságokra vonatkozó törvénynek megfelelő éves igazolást kell benyújtani.

Kapcsolódó cikek:

Seychelles offshorecég: Különleges engedélyű társaságok (CSL)

Seychelles offshore nemzetközi üzleti társaság (IBC)

Offshore cégek a Seychelle-szigeteken

Seychelle-szigetek offshore: Belépés, tartózkodás és üzleti környezet

Seychelle-szigetek offshore bevezető

Cégalapítás előnyei és jellemzői a Seychelles-szigeteken

Céges bankszámla nyitás feltételei a Seychelle-szigeteken

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore jelentése offshore company offshore bankok seychelles offshore cég alapítás

Svájc nyert az offshore ellenes fellépésen

2010.11.18. 11:35 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-offshore-cegekSvájc volt a nyertese az amerikaiak offshore cégek elleni fellépésének, mert az adóparadicsomok visszaszorítása miatt egy sor offshore cég Svájcba költözött Bermudáról és a Kajmán-szigetekről.

A Weatherford Internationalt szerdán vezették be a svájci tőzsdére, miután elhagyta bermudai és houstoni székhelyeit tavaly. Az adókedvezmények mellett a biztosítási és értékpapír-piaci lehetőségek is mágnesként vonzzák Svájcba a befektetőket, írja a swissinfo.

Az olyan kis offshore helyszínek, mint a Bermudák és a Kajmán-szigetek voltak az Obama adminisztráció elsődleges célpontjai az offshore ellenes keresztesháborúban. Számtalan amerikai cég helyezte ugyanis székhelyét offshore központokba, hogy elkerüljék a külföldi bevételeik magas társasági adóját.

Obama jogalkotási támadásának célja az volt, hogy növeljék az adóbevételeket, erre a cégek viszont azzal válaszoltak, hogy Európába költöztek. A legnépszerűbb célpontok Svájc és Írország.

A svájci alacsony adók miatt például a Tyco Electronics, a világ egyik legnagyobb csatlakozó gyártója is bejelentette, hogy Bermudáról Schaffhausenbe költözik.

Mivel Svájc tagja a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD), valamint minden nagyobb gazdasággal kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt (DTA), ezért az alpesi ország védett az amerikai offshore ellenes támadásoktól.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

A fedezeti alapkezelők is menekülnek Angliából

Adózás miatt költözik Svájcba a Wolseley

Még mindig Svájcba menekülnek a brit cégek

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci offshorecég alapítás

Céges bankszámlanyitás az Egyesült Államokban I. rész

2010.11.16. 13:38 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-amerikai-ceges-bankszamlanyitasAz Amerikai Egyesült Államokban alapított (offshore) cégnek mindenképpen szüksége lesz bankszámlára, amelynek megnyitása nem túl bonyolult feladat.

Természetesen szükség lesz különféle dokumentumokra, de ezek kéznél lesznek, hiszen szükségesek a cég megalapításához is. Természetesen szakértői segítséggel a folyamat jelentősen felgyorsítható és egyszerűsíthető.

A cég tulajdonosának és részvényeseinek meg kell hozniuk néhány döntést, ezeket pedig írásba foglalni, így bank megnyithatja a bankszámlát, az aláíró személyét pedig korábban meghatározták.

1. Szükség lesz a cégbíróság által kiadott cégkivonatra. Ez bizonyítja, hogy valóban bejegyzett és működő társaság akar számlát nyitni.

2. Be kell szerezni az EIN számot (Munkáltatói azonosító szám). Ez bizonyítja, hogy a társaságot jegyzi az adóhivatal (IRS) és a kormány is, mint üzleti vállalkozást. Ehhez nem szükséges a részvénytársasági forma, kaphat partnerség  vagy LLC (korlátolt felelősségű társaság) is, de akár egyéni vállalkozás is. Az EIN számot a banknak is be kell jegyeznie, ugyanúgy, mint egy magánszámla esetén a társadalombiztosítási azonosítót.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Amerikai hitelkártya igényléskor megvizsgálják a bankszámlát

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámlanyitás amerikai egyesült államok

Gibraltár magabiztos az adóügyi perben

2010.11.16. 12:39 offshoreceg

 


offshoreceginfo-gibraltar-offshore1

 

A gibraltári kormány bejelentette, hogy bíznak a győzelemben az Európai Bíróság november 16.-i tárgyalásán. A per azért indult, mert Spanyolország megtámadta Gibraltár autonómiáját a brit adórendszeren belül.

Az Európai Bíróság előző ítélete szerint Gibraltárral szemben nem lehet kivételezni. A két alacsonyabb fokú bírósági eljárást azonban Gibraltár nyerte.

Akkor az Európai Bízottság fellebbezett, azzal az indokkal, hogy tilos a kivételezés, azonban ez okafogyottá vált, mert Gibraltár változtatott az adórendszerén.

Spanyolország azonban beavatkozott a perbe és fellebbezett az alcsonyabb szintű bírósági döntés ellen, az indok a regionális kivételezés volt. A Bizottság nem fellebbezett. A spanyolok azt vonják kétségbe, hogy Gibraltárnak joga van az Egyesült Királyságétól eltérő adórendszert működtetni.

A gibraltári kormány szerint: “Egy vereség súlyos következményekkel járna GIbraltár számára, de a kormány bízik a sikerben”.

Az előző peres eljárások során Gibraltár, önálló adópolitikájának részeként területi adórendszert vezetett be, emiatt 2011-től az onshore és offshore cégek is tíz százalékos versenyképes adókulccsal számolhatnak, a közüzemi szolgáltatók húsz százalék adót fizetnek majd.

Kapcsolódó cikkek:

Gibraltár offshore: minőség, nem mennyiség

Új gibraltári adótörvény I.rész

A gibraltári cégalapítás előnyei

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshore jelentés offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok offshore ekereskedelem gibraltári offshore cégalapítás

Kilenc hónapig veszteséges volt a Svájci Nemzeti Bank

2010.11.16. 12:37 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-nemzeti-bank-aranyA Svájci Nemzeti Bank (SNB)  8.5 milliárd svájci franknyi veszteséget termelt az év első hónapjában az árfolyamveszteségek miatt.

Azonban a bank közlése szerint a nyereséges devizabefektetések, valamint az arany árának emelkedése és az UBS megmentésére létrehozott stabilitási alap miatt végül is pozitív lett az eredmény.

Anemzeti valuta árfolyamának emelkedése miatt 21.2 milliárd svájci frankot vesztettek.

A többi valuta jelentősen vesztett értékéből a svájci frank látványos erősödése mellett, az euró 10.3 százalékot 2009. végéhez képest, az amerikai dollár pedig 5.54 százalékot vesztett értékéből a svájci frankhoz képest.

A közlemény szerint az SNB arany, deviza és tőkepiaci befektetései miatt a fluktuáció “normálisnak” tekinthető.

A svájci központi bank széfjeiben még mindig van 1040 tonna arany. A harmadik negyedév végén a sárga fém kilója 41.071 svájci frank volt, csak ez 4.6 milliárd svájci frank nyereséget jelent.

Kapcsolódó cikkek:

Svájc sok pénzt vesztett a gyenge euró miatt

Az Ön svájci bankszámlájáról

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci nemzeti bank

Bankszámlanyitás Paraguayban

2010.11.15. 13:11 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-bankszamlanyitas-paraguayParaguayban nincs offshore banki ágazat, ezért általában a külföldiek számára nem túl vonzó a helyi bankszámla megnyitása.

Két oka lehet annak, hogy valaki Paraguayban akar bankszámlát nyitni:

1.  Amikor valaki tartózkodási/letelepedési vízumért folyamodik, akkor be kell mutatni (hacsak nincs a tulajdonában ingatlan) 5000 amerikai dollárnyi bankbetétet egy paraguayi bankban.

2. Ha valaki Guranai-ba (PYG) akarja fektetni a pénzét, akkor szükség lesz egy paraguayi bankszámlára, mert más országbeli bankok nem kínálnak számlavezetést paraguayi pénznemben.

Ezekben az esetekben lehetséges külföldieknek bankszámlát nyitni paraguayi bankban, de semmiképpen sem egyszerű. A Nemzeti Bank régebbi útmutatója megtiltja a számlanyitást olyan személyek számára, akik nem rendelkeznek helyi személyi igazolvánnyal (cedula).

Forrásaink szerint az egyetlen olyan pénzintézet, amely megoldásokat kínál az állami tulajdonú Banco Nacional de Fomento. Ott nem belföldi illetőségű ügyfelek is nyithatnak megtakarítási számlát, amelynek a neve: Caja de Ahorro. A számlanyitáshoz személyesen meg kell jelenni és szükség lesz egy banki ajánlásra, illetve az útlevélre. Nem árt a spanyoltudás, illetve kell egy paraguayi lakcím is. Levelezés útján nem lehet számlát nyitni.

Kapcsolódó cikk:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

Hongkong offshore: adószerződés Luxemburggal

2010.11.15. 13:10 offshoreceg


offshoreceginfo-jhongkong-offshore-cegA hongkongi pénzügyi szolgáltatások államtitkára, Professor K. C. Chan és Luc Frieden luxemburgi pénzügyminiszter adóinformáció-csere (TIEA)záradékkal bővítették ki a két ország korábbi kettős adózást elkerülő egyezményét(DTA).

A jelenleg érvényes kétoldalú DTA-t 2007. novemberében írták alá. Ezt azért kellett kibővíteni az információcsere záradékkal, hogy megfeleljenek a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nemzetközi szabványainak.

A záradék kötelezővé teszi az információcserét, ha felkérés érkezik,még akkor is, ha nincs hazai adózási érintettség. Az információ szolgáltatást nem lehet megtiltani azért, mert a szükséges tudás például egy bank, más pénzintézet, névleges meghatalmazott vagy más személy, ügynökség birtokában van.

A szerződés módosítása mindkét fél ratifikációs eljárásait követően léphet életbe.

A rendelkezések miatt eljárások adózási ügyekben Hong Kongban csak a ratifikálást követő pénzügyi év április elsejétől kezdődhetnek.Luxemburgban a forrásadók és jövedelmek esetén január elseje után, más jövedelmek és tőkeadók esetén pedig az egyezmény aláírását követő év januárjától.

Kapcsolódó cikkek:

Hong Kong offshore: Özönlenek a befektetők

Offshore cégalapítás Hongkongban

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok offshorecég alapítás hongkong

Lassan veszik át az új szabályokat a svájci magánbankok

2010.11.15. 13:02 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-maganbankCsak a svájci magánbankok harmada vette át eddig a határokon átnyúló adócsalás elleni új szabályzásokat.

Néhány bank nem látja okát az ügymenet megváltoztatásának, de a legtöbb a nagy bankok tapasztalatait várja, mielőtt alkalmaznák a szabályokat, áll egy most nyilvánosságra került tanulmányban.

A svájci bankrendszert az elmúlt két évben folyamatosan támadták, hogy ne védhessék tovább az adókerülőket. Svájcot arra kényszerítették, hogy működjenek együtt a külföldi adóhatóságokkal és nemsokára megszületnek a sorsdöntő adózási szerződések Angliával és Németországgal.

Ezek a szerződések a tervek szrint visszamenőlegesen is adóztatnák a be nem jelentett számlákon tartott vagyonokat, de ezért cserébe a tulajdonos kiléte titokban marad.

Azonban az új szabályok miatt veszélybe kerül sok pénzintézet profitja, főleg a kisebb magánbankoké és vagyonkezelőké.

Azonban a KPMG adótanácsadó és a St Galleni-i Egyetem kutatása szerint a svájci magánbankok kétharmada még semmit sem tett.

A KPMG svájci részlegének igsazgatója a Swissinfonak elmondta, hogy a nagyobb bankokban, mint a UBS és Crdit Suisse már javában folyik a munka és végeztek is már a fontosabb felülvizsgálatokkal. Szerinte a “nagyok” annyira a figyelem középpontjában állnak, hogy nem is volt más választásuk, mint a cselekvés.

Az iparági szereplők legnagyobb féelme az, hogy az ügyfelek elviszik a pénzüket olyan országokba, ahol nem ennyire szigorú az ellenőrzés.

Emiatt megfigyelők attól tartanak, hogy a kisebb bankok komoly veszélybe kerülnek, ha elapadnak az európai és amerikai források. A PricewaterhouseCoopers jóslata szerint nehéz idők elé néznek azok a bankok, amelyek nem rendelkeznek elég tőkével ahhoz, hogy alkalmazkodjanak az új szabályokhoz, illetve onshore műveleteket indíthassanak.

Hans Kaufman, a Julius Bär korábbi vezető közgazdásza, jelenleg a parlamenti gazdasági kapcsolatok és adózási bizottságának tagja szerint a kisebb bankok és vagyonkezelők közül sokan csődöt jelethetnek.

A kutatás szerint azonban az elmlt három negyedévben a bankok ügyfeleinek eszközei jelentősen nőttek, köszönhetően a svájci frank erősödésének. Az azonban aggasztó, hogy kisebb bankok honnan termtik meg az új szabályok alkalmazásának költségeit.

Szakértők szerint a kiút egyértelműen a kisebb bankok közötti együttműködés, iletve a független vagyonkezelők számának emelkedése lesz. A “A svájci magánbankolás jövőjének meghatározása” című tanulmányszerint a legvalószínűbb forgatókönyv az lesz, hogy a kisebb bankok nem mennek tönkre, hanem a nagyobbak elnyelik majd ezeket.

Az elemzés szerint a vizsgált 41 bank háromnegyede jó eredményeket vár, 78 százalékuk szerint pedig konszolidálódni fog az iparág.

Kapcsolódó cikkek:

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci magánbank

Offshore hitelek előnyei

2010.11.11. 12:48 offshoreceg

A cikk az “Offshore  bankolás és hitelezés” című írás folytatása!

kulfoldibankszamlainfo-sok-penzEgy offshore bankolással foglalkozó pénzintézet eredményes működéséhez a következők valamelyike vagy összessége szükséges: nagy közös vállalatok, nagy cégek kiterjedt nemzetközi műveletekkel, más bankok és magánbefektetők. Az offshore bankok lehetnek magán vagy külön finanszírozott jogalanyok, ez függ a működési engedélyüktől és a velük üzletelő ügyfelektől.

Az offshore bankok nem biztos, hogy kölcsönözhetnek. Ez teljesen a banki műveletektől vagy a rendszertől függ. Amikor azonban offshore kölcsönt kérnek a társaságok, akkor ezt azért teszik, mert az offshore banki gyakorlat teljesen eltér a helyi (onshore) pénzintézetek működésétől.  AZ egyik legfontosabb indok, amiért érdemes offshore kölcsönt felvenni, az a fizetési rendszer optimalizálása.

Ráadásul az offshore hitelek adóterhe minimális, ez nagy előny a hitelt felvevőknek. Legfőképpen pedig az offshore hitelek költsége elhanyagolható, a kemény kamat és és a még keményebb feltételek, amelyeket a helyi bankok szabnak, szintén felejthető.

Az offshore bankolás a mai napig speciális banki ügyletnek számít, mert az egész tranzakció kívül esik az ügyfél születési helyétől vagy ahová állampolgársága miatt tartozik. Emiatt egyre többen veszik igénybe az offshore bankok szolgáltatásait.

Mivel a tranzakció teljes egészében külföldön történik, így a banki szolgáltató teljesen elzárja a pénzt az ügyfél országának helyi korlátozásaitól, mint a pénzügyi politika, adók, szabályok, eljárások és rendeletek.

Offshore pénzintézet alapítás Új-Zélandon

Kereskedelmi bank vásárlásának költségei Guatemalában

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bankszámla nyitás külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

Seychelles offshore nemzetközi üzleti társaság (IBC)

2010.11.11. 12:47 offshoreceg


offshoreceginfo-sechelles-offshore-ibcA nemzetközi üzleti társaság (IBC) az offshore műveletekhez használt leggyakoribb cégforma a Seychelle-szigeteken. Általában magán részvénytársaság, de lehet korlátozott időtartamú társaság is (Limited Life Company). Az ezekre vonatkozó 1994-es üzleti társaságok törvény előírásai minimálisak és rugalmasak:

-Csak egy részvényesre és igazgatóra van szükség,
-A részvényesek, igazgatók és tisztviselők nem kell, hogy seychelle-szigeteki illetőségűek legyenek és nincs semmilyen az állampolgárságukra vonatkozó kikötés,
-Nincs meghatározva minimális tőke, részvények lehetnek névre vagy bemutatóra szólók és bármely pénznemben ki lehet bocsátani,
-A számlákat nem kell megtartani, ha mégis megőrzik ezeket, akkor sincs audit kötelezettség,
-A részvényesekről, igazgatókról és tisztviselőkről nem vezetnek nyilvántartást,
-A részvényesek és igazgatók gyűléseit nem kell a Seychelles-szigeteken tartani és akár telefonon is lehet intézni,
-Csak az alapító oklevelet és az alapszabályt kell a nyilvánosság által elérhető helyen tárolni.

Az IBC jogálláshoz a következő feltételek teljesítése  szükséges:
-Nem lehet üzleti tevékenységet folytatni seychellesi lakosokkal,
-Nem lehet tulajdonrésze seychelle-szigeteki ingatlanban, csak irodát bérelhet,
-Banki vagy vagyonkezelői (trust) tevékenységet csak az ezekre feljogosító engedély birtokában lehet végezni,
-A biztosítási vagy viszontbiztosítási tevékenységekhez is engedélyre van szükség,
-Üzleti menedzsment vagy regisztrált lehetőségek nyújtása a Seychelle-szigeteken bejegyzett társaságok számára nem engedélyezett.

Az IBC többfajta tevékenységet is végezhet a Seychelle-szigeteken, anélkül hogy ez veszélyeztetné offshore státuszát, például:

-Szakmai kapcsolattartás ügyvédekkel, könyvelőkkel, stb,
-Nyilvántartások előkészítése és őrzése,
-Igazgatók és részvényesek gyűlései,
-Tulajdonjog szerzése más Seychelles-szigeteken, az 1972-es társasági törvény alapján bejegyzett cégekben,
-Kormányzati vagy a központi bank által kiadott értékpapírok vásárlása,
-Seychelle-szigeteken bejegyzett hajó tulajdonjogának megszerzése.

A cégalapítás gyakorlata az, hogy megbíznak egy, a Seychelles-szigeteken bejegyzett ügynököt (egyébként is ki kell jelölni egyet). A regisztrálási díj mértéke az IBC jegyzett tőkéjétől függ. Normális esetben a bejegyzés egy nap alatt megtörténik, azonban bankok, vagyonkezelők és biztosítók esetén ez tovább tart (lásd erről vonatkozó cikkünket)

A bejegyzési díj száz amerikai dollár százezer dollár tőkéig, és ezer dollár, ha az offshore társaság jegyzett tőkéje több, mint százezer dollár. Ennél magasabb bejegyzési díj a tőke nagyságától függetlenül nincsen. A jegyzett tőke nagysága korlátlan.

Az éves megújítási díj száz dollár, ezt 7.5 százalékos adó terheli. Ezek a díjak véglegesek a cég számára, ha valaki változtatni akar, akkor új társaságot kell alapítani.

Kapcsolódó cikkek:

Offshore cégek a Seychelle-szigeteken

Seychelle-szigetek offshore: Belépés, tartózkodás és üzleti környezet

Seychelle-szigetek offshore bevezető

Cégalapítás előnyei és jellemzői a Seychelles-szigeteken

Céges bankszámla nyitás feltételei a Seychelle-szigeteken

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok seychelles offshore cég alapítás

Keményebb szabályok várnak jövőre a svájci bankokra

2010.11.11. 12:46 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-banki-szabalyokA svájci bankokra vonatkozó új szabályozás szerint háromszor annyi saját tőkére lesz szükségük, hogy elkerüljék az esetleges újabb pénzügyi válságot.

A kormány a nemzetközi szabályozásoknak megfelelően döntött a szigorításról, amely januárban lép életbe, nyilatkozta szerdán a pénzügyminisztérium.

A banki szektor képviselői azzal érveltek, hogy a szabályozás életbe léptetésével meg kellene várni a többi országot.

A kabinet csak egy ponton engedett, a bankok tiltakozására visszavonta a pénzintézetek gyakoribb ellenőrzésére vonatkozó előírást, írja a swissinfo.ch.

A minisztériumi nyilatkozat szerint a módosított szabályozásnak semmi köze a rendszerszinten fontos bankok méretének korlátozásáról szóló vitához, melynek lényege, hogy elkerülhetők legyenek az állami szanálási csomagok.

A kockázatmegosztást szolgáló további intézkedésekről a banktörvény felülvizsgálatakor kerül sor.

Kapcsolódó cikk:

A Bázel III.-nál is keményebb a svájci bankok szabályozása

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok

Bankszámlanyitás Chilében

2010.11.09. 12:13 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-chile-bankszamlanyitasChilei bankszámla megnyitásához a következő dokumentumok szükségesek:

-RUT, azaz adószám,
-Carnet de Identidad (személyi igazolvány) vagy útlevél,
-Fizetőképesség bizonyítására szolgáló állandó munkaszerződés, fizetési kimutatás, levél a munkáltatótól, vagy egy kitöltött formanyomtatvány a vagyonról.

A jelenlegi bank ajánlása helyettesítheti a fenti dokumentumok némelyikét.

A bankszámlanyitás időtartama 2-10 nap lehet.

A 21 év alattiaknak vagy munkanélkülieknek meghatalmazásra lesz szükségük a szülőktől vagy dolgozó házastárstól, hogy garantálják a számlán található tőkét. A számla túlterhelése Chilében nem szabályos. Amikor az ügyfél csekkel fizet, akkor rendszerint elkérik az adószámát és a telefonszámát is.

Ha a számlán mindig van pénz, akkor általában nem kell éves számlavezetési díjat fizetni, azonban a kormány adót vet ki minden csekk-könyvre. Ezenkívül éves adót kell fizetni a bankkártyák után is, bár ezeket a bankok általában ingyen állítják ki és bármely ATM automata elfogadja ezeket.

Érdemes nagyon óvatosan bánni a csekk-könyvvel. Mivel nagyon sok tranzakcióra lehet használni, ezért szinte készpénzként használatos, ami elég kínos lehet, ha jogosulatlan személy kezébe kerül. Ha ellopják, akkor azonnal értesíteni kell a rendőrséget és a bankot is.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Bankszámlanyitás menete Argentínában

Útmutató argentin vállalati bankszámla megnyitásához

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete chile bankszámlanyitás

Seychelle-szigetek offshore: Belépés, tartózkodás és üzleti környezet

2010.11.09. 12:12 offshoreceg


offshoreceginfo-seychelles-letelepedesA rövid tartózkodásra szolgáló vízumot ingyen adják belépéskor, bár az ottlétre elegendő pénzügyi fedezet bemutatását kérhetik. A Seychelle-szigetek nem ösztönzi az olcsó turizmust. A vízumot meg lehet hosszabbítani legfeljebb három hónapra, és háromhavonta legfeljebb 12 hónapig.

Hosszabb tartózkodás esetén szükség lesz a kellő pénzügyi fedezet bemutatására, vagy lehet munkavállalási engedélyt kérni (Gainful Occupation Permit), ennek ára 1500 SR havonta, plusz 600 SR kezelési költség (a cikk írásakor).

A Seychelle-szigetek politikailag stabil környezet,kitűnő természeti adottságokkal rendelkezik, légi és tengeri kapcsolatokkal, valamint modern telekommunikációs hálózattal is bír. A kormányzat hosszú ideje vállalkozásbarát politikát folytat és aktívan támogatják az offshore szektor fejlődését is. Természetesen egy ilyen kis offshore adóparadicsomban nem lehet minden szolgáltatást olyan magas színvonalon elérni, mint nagyobb országokban, de megfelelő a jogi háló és a bankolási lehetőségek is kitűnők.

A külföldi befektetőket nem sújtja semmilyen hátrányos megkülönböztetés, de saját föld vételéhez engedélyre van szükségük. A pénzintézeteknek és vagyonkezelési menedzsereknek engedélyre van szükségük. A titoktartás mértéke elfogadható, de bírósági végzésre a Seychelle-szigetek eleget fog tenni nemzetközi kötelezettségeinek. Az 1996-os pénzmosás elleni törvény értelmében a központi bank közbeléphet, ha gyanús tranzakciót tapasztalnak.

Kapcsolódó cikkek:

Seychelle-szigetek offshore bevezető

Cégalapítás előnyei és jellemzői a Seychelles-szigeteken

Céges bankszámla nyitás feltételei a Seychelle-szigeteken

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore company offshore bankok seychelles offshore cég alapítás

Svájci-görög adóegyezmény

2010.11.09. 12:11 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-gorog-dtaA svájci kormány bejelentette, hogy aláírták a jegyzőkönyvet, amely a Görögországgal kötendő kettős adózást elkerülő egyezményhez (DTA)és az adócsalás elleni szerződés megújításához szükséges. Az eredeti szerződés 1983. óta van érvényben.

A megállapodást Eveline Widmer-Schlumpf szövetségi tanácsos és Görögország svájci nagykövete, John Mourikis írták alá.

A felülvizsgált megállapodás tartalmazza az OECD nemzetközi szabványoknak megfelelő adóinformáció-csere záradékot is, amelynek értelmében a szerződő országok kérhetnek jogsegélyt polgári és büntető ügyekben is, ez főleg az adócsalásokra vonatkozik.

Az információ-csere mellett az egyezmény több kedvezményt is tartalmaz, például osztalék kifizetésére, valamint az állami szervek és bizonyos más esetekben történő foglalkoztatási esetekre forrásadó mentességet. A kamatokra kivetett forrásadó mértéke tíz százalékról hét százalékra csökkent és elfogadták a választott-bírósági kikötést is.

Az egyezmény akkor lép hatályba, amikor a szerződő felek befejezték saját ratifikációs eljárásukat.

Minden fontos információ a svájci kettős adózást elkerülő egyezményekről!

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok

Az offshore bankolásban nincsen semmi misztikus

2010.11.08. 12:16 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankszamlaAz elmúlt évek történései ellenére, vagy talán a tudatos félretájékoztatás miatt, sokak számára még mindig valami romantikus és felettébb misztikus dolog offshore bankszámlát nyitni.  Az átlagember ezért csak annyit tud az offshore számlákról, hogy adócsaláshoz kell, esetleg azt, hogy segíti a vagyon eltitkolását.

Azonban igen sok jó és törvényes indok van arra, hogy miért nyit valaki hazáján kívül (azaz offshore) bankszámlát. Nem mindenkinek van szüksége offshore bankszámlára, de azért elég sokan élvezik az előnyeit.

Az “offshore” kifejezés eredetileg olyan angol betétesekre vonatkozott, akik bankszámlájukat a Csatorna-szigetek bankjaiban tartották. Ma azonban az offshore a saját hazán kívül folytatott üzleti és banki tevékenységekre vonatkozik, földrajzi helyzettől függetlenül. Az offshore szó szerint azt jelenti, hogy a partoktól távoli, de nem kell tengerparttal rendelkezni ahhoz, hogy egy ország offshore terület legyen.

Az offshore bankolás előnyei

Az offshore banki szolgáltatások lényegesen nem térnek el az átlagos pénzintézetek nyújtotta lehetőségektől. Viszont egyre többen vannak, akik nem látják célszerűnek, hogy vagyonuk az országhatárokon belül maradjon. Ennek legjellemzőbb okai:

Gazdasági és politikai stabilitás: ahol gazdasági és/vagy politikai zűrzavar fenyeget, ott érdemes kihasználni az offshore bankok nyújtotta teljes biztonságot.

Adatvédelem: Jómódú emberek számára mindenképpen előnyös, ha senki sem tudja, hogy valójában mennyit keresnek. A külföldi bankok sokkal jobban tudják kezelni az ilyen helyzeteket és megvédik ügyfeleik számlaadatainak titkosságát. Emiatt gyakran mondják az offshore bankokra, hogy a bűnözőket segítik, de ehelyett a valóság az, hogy ügyfeleik érdekeit védik.

Adózási előnyök: Bizonyos offshore cégstruktúrák segítségével törvényesen el lehet kerülni a magas adók kifizetését. Ehhez mindenképpen szakértői segítséget kell kérni, mert nem érdemes illegális eszközökhöz nyúlni, amikor az adócsökkentésnek vannak legális lehetőségei is. Az adózási előnyöket kínáló offshore bankszámlák általában adóparadicsomokban vannak, ahol el lehet kerülni a tőkenyereség, öröklési, stb. adókat.

Az offshore számlák hátrányai:
Külföldi utazáskor nyilvánvaló, hogy bizonyos költségek magasabbak a hazaiaknál, mint például a telefonálás. Ha az offshore bankszámlához kapcsolódó kommunikációs tevékenységek nincsenek rendesen szakértői segítséggel megszervezve, akkor nagyon drága lehet a bankszámla működtetése.

Érdemes nagyon utánajárni, hogy milyen védelmet ad az adott ország az offshore banki ügyfelek részére. Ugyanis, ha offshore bankja csődbe megy (amire például Svájcban, Liechtensteinben vagy Hongkongban nem kerülhet sor, de a karibi térségben igen), akkor nem minden hogyan védik a betétesek vagyonát.

Offshore bankszámla megnyitása

Offshore bankszámlát nyitni és azt kezelni, akár otthonról is lehet. Azonban önmagában az, hogy valakinek van egy offshore bankszámlája még nem jelenti azt, hogy rengeteg pénzt fog ezzel keresni. Egy offshore számla nem old meg minden jogi vagy adózási problémát és nem garantált az óriási tőkejövedelem sem. Gondos tervezés és az offshore szakértő tudása is szükséges ahhoz, hogy egy külföldi bankszámla valódi hasznot hajtson. Érdeklődjön, kérjen tanácsot, hasonlítsa össze az elérhető offshore bankok szolgáltatásait, hogy a lehető legtöbbet hozza ki offshore bankszámlájából.
Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért alapítson offshore céget?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

Jersey offshore: Ázsiai sikerek

2010.11.08. 12:15 offshoreceg


offshoreceginfo-jersey-offshore-cegAz állandó hongkongi képviselet tavalyi megnyitása sokat segített a banki szolgáltatások és az offshore cégalapítás ázsiai népszerűsítésében, áll a sziget pénziparának promóciós tevékenységéért felelős Jersey Finance jelentésében.

A távol-keletről érkező bankbetétek szinte megkétszereződtek az elmúlt évben, már az összes betét 6 százalékát adják, míg a londoni Alternatív Befektetési Piacon (AIM) jegyzett hatvan kínai cég 25 százalékát is Jersey-n alapították.

Zhaoan Li, a Jersey Finance kínai terjeszkedésért felelős vezetője elmondta:
“Bár a Jersey Finance csak tavaly októberben nyitotta meg hongkongi irodáját, már most bebizonyosodott, hogy milyen fontos a jelenlét a régióban. Ez valódi előrelépést és üzleti növekedést hozott Jersey-nek és az eredmény az, hogy tartalmas kapcsolatok alakulnak ki Hongkonggal és Kínával.

Az eredmények nyilvánosságra hozatalával egy időben a Jersey Finance vezetőjének, Jonatha White-nak a vezetésével hivatalos delegáció indult Pekingbe, Sanghajba és Hongkongba, hogy továbbépítsék a kapcsolatokat a régió pénzügyi szolgáltatóival.

A jelenlegi látogatás mellett Jersey Finance az egyik legfontosabb szponzora a “Step Asia 2010″ rendezvénynek, amelyen a vagyonkezelési iparág 300 legfontosabb szereplője vesz részt, a fő téma a fejlődő nemzetek és a pénzügyi központok kapcsolata lesz, szó lesz a diszkrécióról, az információ cseréről és a G-20 országok aggodalmairól is.

Minden fontos információ offshore cég alapításhoz és működtetéséhez Jersey szigetén!

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshore cég offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore jelentése offshore company offshore bankok offshore ekereskedelem jersey offshorecég alapítás

Energia adót vezetnének be a zöldek

2010.11.08. 12:13 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-energia-adoA Liberális Zöld Párt (LGP) elindította kampányát, hogy meggyőzzék az embereket arról, a hozzáadott-érték adó (VAT)helyett a nem megújuló energiaforrásokat adóztassák.

Az öt éve alapított párt szombati rendezvényén az LGP küldöttei azt mondták, hogy az energia adó arra ösztönözné az embereket, hogy csökkentsék az olaj és gázfelhasználást, valamint versenyelőnybe kerüljenek a megújuló energiaforrások.

A párt szerint a VAT lecserélése óriási adminisztratív terhet venne le a 320.000 cégről. Martin Bäumle, a párt elnöke elmondta, hogy az energia adó megduplázná az olaj árát és egy svájci frankkal növelné az üzemanyag árakat (jelenleg 1.50 SFr/liter).

Az LGP célja a liberális értékek és a környezetvédelem képviselete, a parlamentben a jobbközép kereszténydemokratákkal és a protestáns párttal működnek együtt.

Az LGP a zürichi kantonból indult 2005-ben, majd két év múlva váltak országos mozgalommá. Jelenleg 12 kantonban működnek, főleg a német nyelvű területeken. A pártnak egy hely jutott a 26 tagú szenátusban.

Minden fontos információ a svájci adókról!

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok

Útmutató argentin céges bankszámla megnyitásához

2010.11.04. 11:24 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-argentin-bankszamlanyitasA válságot követően komoly szerkezetátalakítás után állt talpra Argentína bankrendszere. Jelenleg egy argentin vállalati bankszámla már életképes megoldás az országban vállalkozók és kereskedők számára.

Érdemes minden szempontot figyelembe véve dönteni a bankszámlanyitás helyszínéről:

1.A vezető nemzetközi bankok már hajlandók argentin vállalati számlát nyitni.

2. Elég egyszerű Argentínában céges számlát nyitni.

3. Az ügyfélnek nem kell Argentínába mennie a bankszámlanyitáshoz.

4.Argentin vállalati bankszámlát, ha korlátozva is, de lehet más pénznemekben nyitni.

5.Egy argentin bankszámlával elérhető a legfontosabb hagyományos banki szolgáltatások, mint az üzleti kölcsön, cash menedzsment, Internet bankolás, biztosítások, lízing, eltérő hitelkeretek, kereskedelmi számla és egyéb kereskedelmi szolgáltatások.

6. Argentin vállalati bankszámla megnyitásához többféle információt kell megosztania az Önt segítő tanácsadóval és bankkal is.

Szükség lesz minden igazgató útlevelének és például jogosítványának hiteles másolataira, az  alapító okirat hiteles másolatára, az igazgatókat kijelölő határozat másolatára. Ezeket az iratokat vagy az argentin bank helyi fiókja vagy közjegyző hitelesítheti. A társaság tevékenységének bizonyítékait (szerződések és számlák) szintén be kell mutatni argentin vállalati bankszámla megnyitásához.

Kapcsolódó cikk:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete argentin vállalati bankszámla nyitás