HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Lassan veszik át az új szabályokat a svájci magánbankok

2010.11.15. 13:02 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-maganbankCsak a svájci magánbankok harmada vette át eddig a határokon átnyúló adócsalás elleni új szabályzásokat.

Néhány bank nem látja okát az ügymenet megváltoztatásának, de a legtöbb a nagy bankok tapasztalatait várja, mielőtt alkalmaznák a szabályokat, áll egy most nyilvánosságra került tanulmányban.

A svájci bankrendszert az elmúlt két évben folyamatosan támadták, hogy ne védhessék tovább az adókerülőket. Svájcot arra kényszerítették, hogy működjenek együtt a külföldi adóhatóságokkal és nemsokára megszületnek a sorsdöntő adózási szerződések Angliával és Németországgal.

Ezek a szerződések a tervek szrint visszamenőlegesen is adóztatnák a be nem jelentett számlákon tartott vagyonokat, de ezért cserébe a tulajdonos kiléte titokban marad.

Azonban az új szabályok miatt veszélybe kerül sok pénzintézet profitja, főleg a kisebb magánbankoké és vagyonkezelőké.

Azonban a KPMG adótanácsadó és a St Galleni-i Egyetem kutatása szerint a svájci magánbankok kétharmada még semmit sem tett.

A KPMG svájci részlegének igsazgatója a Swissinfonak elmondta, hogy a nagyobb bankokban, mint a UBS és Crdit Suisse már javában folyik a munka és végeztek is már a fontosabb felülvizsgálatokkal. Szerinte a “nagyok” annyira a figyelem középpontjában állnak, hogy nem is volt más választásuk, mint a cselekvés.

Az iparági szereplők legnagyobb féelme az, hogy az ügyfelek elviszik a pénzüket olyan országokba, ahol nem ennyire szigorú az ellenőrzés.

Emiatt megfigyelők attól tartanak, hogy a kisebb bankok komoly veszélybe kerülnek, ha elapadnak az európai és amerikai források. A PricewaterhouseCoopers jóslata szerint nehéz idők elé néznek azok a bankok, amelyek nem rendelkeznek elég tőkével ahhoz, hogy alkalmazkodjanak az új szabályokhoz, illetve onshore műveleteket indíthassanak.

Hans Kaufman, a Julius Bär korábbi vezető közgazdásza, jelenleg a parlamenti gazdasági kapcsolatok és adózási bizottságának tagja szerint a kisebb bankok és vagyonkezelők közül sokan csődöt jelethetnek.

A kutatás szerint azonban az elmlt három negyedévben a bankok ügyfeleinek eszközei jelentősen nőttek, köszönhetően a svájci frank erősödésének. Az azonban aggasztó, hogy kisebb bankok honnan termtik meg az új szabályok alkalmazásának költségeit.

Szakértők szerint a kiút egyértelműen a kisebb bankok közötti együttműködés, iletve a független vagyonkezelők számának emelkedése lesz. A “A svájci magánbankolás jövőjének meghatározása” című tanulmányszerint a legvalószínűbb forgatókönyv az lesz, hogy a kisebb bankok nem mennek tönkre, hanem a nagyobbak elnyelik majd ezeket.

Az elemzés szerint a vizsgált 41 bank háromnegyede jó eredményeket vár, 78 százalékuk szerint pedig konszolidálódni fog az iparág.

Kapcsolódó cikkek:

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci magánbank

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr942449971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása