HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Gibraltár magabiztos az adóügyi perben

2010.11.16. 12:39 offshoreceg

 


offshoreceginfo-gibraltar-offshore1

 

A gibraltári kormány bejelentette, hogy bíznak a győzelemben az Európai Bíróság november 16.-i tárgyalásán. A per azért indult, mert Spanyolország megtámadta Gibraltár autonómiáját a brit adórendszeren belül.

Az Európai Bíróság előző ítélete szerint Gibraltárral szemben nem lehet kivételezni. A két alacsonyabb fokú bírósági eljárást azonban Gibraltár nyerte.

Akkor az Európai Bízottság fellebbezett, azzal az indokkal, hogy tilos a kivételezés, azonban ez okafogyottá vált, mert Gibraltár változtatott az adórendszerén.

Spanyolország azonban beavatkozott a perbe és fellebbezett az alcsonyabb szintű bírósági döntés ellen, az indok a regionális kivételezés volt. A Bizottság nem fellebbezett. A spanyolok azt vonják kétségbe, hogy Gibraltárnak joga van az Egyesült Királyságétól eltérő adórendszert működtetni.

A gibraltári kormány szerint: “Egy vereség súlyos következményekkel járna GIbraltár számára, de a kormány bízik a sikerben”.

Az előző peres eljárások során Gibraltár, önálló adópolitikájának részeként területi adórendszert vezetett be, emiatt 2011-től az onshore és offshore cégek is tíz százalékos versenyképes adókulccsal számolhatnak, a közüzemi szolgáltatók húsz százalék adót fizetnek majd.

Kapcsolódó cikkek:

Gibraltár offshore: minőség, nem mennyiség

Új gibraltári adótörvény I.rész

A gibraltári cégalapítás előnyei

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshore jelentés offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok offshore ekereskedelem gibraltári offshore cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr52452187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása