HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Svájc nyert az offshore ellenes fellépésen

2010.11.18. 11:35 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-offshore-cegekSvájc volt a nyertese az amerikaiak offshore cégek elleni fellépésének, mert az adóparadicsomok visszaszorítása miatt egy sor offshore cég Svájcba költözött Bermudáról és a Kajmán-szigetekről.

A Weatherford Internationalt szerdán vezették be a svájci tőzsdére, miután elhagyta bermudai és houstoni székhelyeit tavaly. Az adókedvezmények mellett a biztosítási és értékpapír-piaci lehetőségek is mágnesként vonzzák Svájcba a befektetőket, írja a swissinfo.

Az olyan kis offshore helyszínek, mint a Bermudák és a Kajmán-szigetek voltak az Obama adminisztráció elsődleges célpontjai az offshore ellenes keresztesháborúban. Számtalan amerikai cég helyezte ugyanis székhelyét offshore központokba, hogy elkerüljék a külföldi bevételeik magas társasági adóját.

Obama jogalkotási támadásának célja az volt, hogy növeljék az adóbevételeket, erre a cégek viszont azzal válaszoltak, hogy Európába költöztek. A legnépszerűbb célpontok Svájc és Írország.

A svájci alacsony adók miatt például a Tyco Electronics, a világ egyik legnagyobb csatlakozó gyártója is bejelentette, hogy Bermudáról Schaffhausenbe költözik.

Mivel Svájc tagja a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD), valamint minden nagyobb gazdasággal kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt (DTA), ezért az alpesi ország védett az amerikai offshore ellenes támadásoktól.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

A fedezeti alapkezelők is menekülnek Angliából

Adózás miatt költözik Svájcba a Wolseley

Még mindig Svájcba menekülnek a brit cégek

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci offshorecég alapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr452456845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása