HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Leszavazta a szenátus az offshore ellenes törvényt

2010.10.01. 11:02 offshoreceg


offshoreceginfo-amerikai-offshoreceg-alapitasAz amerikai törvényhozás leszavazott egy olyan javaslatot, amelynek értelmében adókedvezményt kaptak volna azok a cégek, amelyek amerikai munkavállalókat foglalkoztatnak külföldre költözés helyett, és megszüntette volna az olyan cégek adókedvezményeit, amelyek külföldre költöztek.

A törvényjavaslat (hivatalosan: “Amerikai munkahelyteremtő és az offshorozásnak véget vető törvény”) értelmében a társaságoknak két évig nem kellett volna társadalom biztosítási hozzájárulást és bizonyos forrásadókat megfizetni minden olyan alkalmazott után, akiket külföldön működtetett egységekben dolgozó  munkaerő helyett alkalmaztak volna. Az amerikai egységeket bezáró társaságok viszont nem írhatták volna le adójukból a leépítés költségeit, így is nehezítve a külföldre költözést. Sőt azt akarták elérni, hogy az olyan cégek, amelyek amerikai termelést külföldre költöztetnek, majd onnan importálják az árukat az Egyesült Államokba, ezek külföldi társaságuk után is amerikai jövedelem adót fizessenek.

A demokraták azzal érveltek, hogy a törvény munkahelyeket teremtett volna és megakadályozta volna, hogy a társaságok “külföldre vigyék a munkahelyeket”.

“A törvényjavaslat, amit megpróbálunk elfogadtatni, ah egyszerű józan észen alapul: az amerikai munkahelyeket otthon tartani és megakadályozni, hogy az adófizetőket arra kényszerítsük, hogy jutalmazzák az olyan cégeket, akik külföldre viszik az amerikai munkahelyeket”, mondta Harry Reid, a szenátusi többség vezetője és a törvényjavaslat társszerzője.

“De a republikánusok folytatják a munkahely gyilkos programjukat, megvédik az olyan cégvezetők adókedvezményeit, akik offshore viszik az amerikai munkahelyeket és folytatják azt a politikát, amely miatt nyolc millió amerikai veszítette el az állását”, folytatta Reid.

Chuck Grassley, a Szenátus Pénzügyi Bizottságának republikánus elnöke szerint azonban a törvénnyel csak annyit értek volna el, hogy versenyelőnyt adnak a külföldi cégeknek az amerikai gyártók számára létfontosságú piacokon.

“A leszavazott törvénytervezet értelmében 35 százalékos többletadót kellett volna fizetniük az amerikai cégeknek, összehasonlítva a külföldi versenytársakkal, és ez nagy csapás lett volna az olyan cégek számára, mint például a John Deere, akik nagy és távoli piacokon is jelen vannak”, nyilatkozta Grassley.

A republikánusok szerint semmi sem támasztja alá az Obama adminisztráció “ütőkártyáját”, azaz hogy a halasztott adófizetés segíti a cégeket az amerikai adók elkerülésében. Ezek a szabályok lehetővé teszik az amerikai cégeknek, hogy a külföldi leányvállalatok addig halaszthassák a jövedelmüket terhelő adók befizetését, míg vissza nem küldik a központjukba.

Grassley szerint az igazi probléma az, hogy a magas amerikai társasági adókulcs versenyhátrányba hozza a hazai cégeket a külföldi vetélytársakkal szemben.

Kapcsolódó cikkek:

Hírek és információk amerikai offshore cégalapításhoz

Szólj hozzá!

Címkék: adóparadicsom adóoptimalizálás adóelkerülés adótörvény offshore cég offshore jelentés offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore ekereskedelem offshore cég alapítás amrika

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr362336619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása