HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Ciprusi bankolás offshore befektetők számára

2010.10.06. 12:44 offshoreceg


A cikk a “Ciprusi bankok a nemzetközi piacon” folytatása!

kulfoldibankszamlainfo-ciprusi-offshore-bankrendszer2Az offshore befektetők számára a ciprusi banki törvény ésszerű, de nem kitűnő bizalmasságot ír elő, áll a lowtax  Ciprusról szóló különkiadásában.

Az offshore társaságoknak be kell jelenteniük a Központi Banknak a haszonélvező személyét, de a Központi Bank munkatársait kötik a pénzintézetre vonatkozó 1975/37 és az 1997-2009/29 törvények titoktartási szabályai. Ez nagyjából az angol törvényekben megállapított diszkréciónak felel meg.

2003-ban a kormány bejelentette, hogy eltörlik a banki diszkréciót, hogy az adóhatóságok szabadon hozzáférhessenek a banki adatokhoz. Ez lehetővé tette az adóamnesztia meghirdetését a be nem jelentett számlák tulajdonosainak.

A külföldi államokkal folytatott információcsere sajátos keveréke a helyi adózási szabályoknak, a kettős adózást elkerülő egyezményeknek és az adóinformáció-csere egyezményeknek.  A helyzetet bonyolítják a különféle EU direktívák, amelyek jelentősen csökkentik az egyének és társaságok jogát a bizalmas adatkezelésre. Azonban a ciprusi törvények előírják, hogy rendes bírósági eljárást kell lefolytatni információkéréskor.

A nemzetközi banki együttműködés erősítésére a Központi Bank együttműködési szerződést kötött más országok pénzügyi felügyeleteivel. Ez általánosságban információ csere együttműködésre vonatkozik, egyszerűsítve a határokon átnyúló felügyeletet. Ilyen megegyezést írt alá Ciprussal Ausztria, a Dubai Pénzügyi Szolgáltatásokat Felügyelő Hatóság, az Orosz Föderáció Központi Bankja, a Bolgár Nemzeti Bank, az Ukrán Nemzeti Bank,  a Fehérorsz Köztársaság Nemzeti Bankja,  a SZerb Nemzeti Bank, a Román Nemzeti Bank, a Lett Pénzpiaci és TŐkepiaci Bizottság, a Szlovák Nemzeti Bank,a Bank of Tanzania, a Jordán Központi Bank, a Bank of Greece, a Banque du Liban, az Örmény Központi Bank, a De Nederlandsche Bank N.V.és a Jersey Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság. Ezeknek az országoknak vannak pénzügyi érdekeltségeik Cipruson. Egy sor további szerződésről jelenleg tárgyalnak.

Ciprus egyik legfőbb vonzereje offshore szempontból a kettős adózást elkerülő egyezmények sora, főleg az ex-szovjet térség államaival. Emiatt a kelet-európai térségben az üzletek gyakran az adókedvezményes ciprusi csatornákon és  ciprusi bankokon keresztül történnek.

A Ciprusi Központi Bank jelenleg 44 működő pénzintézetet tart nyilván, ezek közül négyet tőzsdén is jegyeznek, négy helyi bank, kilenc külföldi pénzintézetek leányvállalatai, nyolc más EU ország bankjának fiókja, 17 nem U országbeli bank fiókja és kettő pedig reprezentatív irodának minősül.

Kapcsolódó cikkek:

Új és megbízható offshore bankolási lehetőség

Ciprusi offshore bank

Ciprusi bankszámlanyitás menete

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás ciprusi offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr912350499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása