HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Nem lesz Svájcban népszavazás a banktitokról

2010.10.13. 11:21 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-banktitokA svájciak nem szavaznak a banktitok beemeléséről az alkotmányba

A szövetségi hatóságok jelezték, hogy a jobboldali Lega dei Ticinesi párt nem tudott a népszavazás kiíráshoz elég szavazatot összegyűjteni (legalább százezret) az október elsejei határidő lejártáig, írja a swissinfo.

Idén a népi kezdeményezés támogatói pedig jelezték, hogy már sikerült összegyűjteni a szükséges aláírások felét.

Különösen abban bíztak, hogy támogatja őket a jobboldali Svájci Néppárt, de aztán nem így történt. A Svájci Néppárt ugyanis parlamenti kezdeményezés révén akarja az alkotmányban is rögzíteni a banktitkot.

A Lega jelszava az volt, hogy: Védd meg Svájcot! A banktitoknak az alkotmányban a helye!” A kezdeményezés lényege, hogy aki üzleti kapcsolatban áll egy svájci bankkal azt megilleti a diszkréció joga.

Azt is bevezették volna, hogy az ügyfél beleegyezését kell kérni, mielőtt adatait kiadnák egy külföldi hatóságnak.

A svájci banktitok (amelyet a banki körök szívesebben neveznek a banki ügyféladatok bizalmas kezelésének) az elmúlt két évben jelentősen felhígult a G20 országok pénzügyminisztereinek, az OECD-nek és az Egyesült Államok adóhatóságának köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek:

Minden információ, törvényváltozás, gyakorlati útmutató a svájci banktitok intézményéről!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr122367646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása