HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Mi lesz a svájci frankkal?

2010.10.15. 15:29 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-frank-arfolyamSvájcnak egyre kevesebb jó lapja van a valutapiacnak nevezett globális pókerjátszmában.

A svájci exportőröket már így is duplán sújtja a baj, míg a frank erősödik, az euró és a dollár gyengülnek. És a jelek csak rosszabbodnak, mert az Egyesült Államok, Kína, Japán és más nemzetek tovább gyengítik valutáikat, jelentette a swissinfo.

Az elmúlt hetekben több nemzeti bank is bejelentette, hogy ismét beindítják a bankópréseket, hogy elkerüljék pénzeik felértékelődését.

Kínát már hosszú ideje kritizálják, hogy alacsonyan tartják a jüan árfolyamát, de ők azzal védekeznek, hogy felértékelés csökkentené a termelékenységet és tönkretenné a gazdaságot.

Az Egyesült Államok várhatóan a jövő hónapban bocsát ki rengeteg új pénzt. Japán nemrég azzal fenyegetett, hogy újrakezdik az intervenciót a valutapiacon.

Thaiföld, Anglia, Brazília, Dél-Afrika, India és Dél-Korea is azzal fenyegetnek, hogy beszállnak a leértékelődési versenybe. Ennek oka, hogy a pénzkibocsátással ösztönözzék a hitelfelvételt és az alacsony árfolyammal segítsék az exportőröket.

A Svájci Nemzeti Bank (SNB) 2009 márciusa és idén június között folyamatosan eurót vásárolt, ezzel 14.3 milliárd svájci frankos veszteséget könyvelhettek el. Az SNB azzal védte meg a beavatkozás eredményét, hogy a frank felértékelődésének lassulása munkahelyeket védett meg és jó úton tartotta a gazdaságot.

De Svájc gazdasági ereje és stabilitása miatt egyre több befektető vásárol frankot, amely máris újabb rekordot5 döntött a dollárral szemben (0.96) és az euróval szemben az 1.30-as árfolyamon lebeg.

Nemcsak ez drágítja a svájci termékeket külföldön, de a többi valuta szinte követhetetlen leértékelődése is nagy gondot jelent, nyilatkozta a gép és elektronikai gyártókat képviselő Swissmem. Szerintük az euró például olyan gyorsan veszít az értékéből, hogy a gyártók nem tudják ilyen sebességgel újraárazni a termékeket.

Az újabb dollárkibocsátás is tovább növeli a frankra nehezedő nyomást, mert a dollár volt a befektetők biztos menedéke, amely helyett még többen választják majd a svájci frankot.

Ráadásul az ázsiai és közép-keleti piacok is függnek a dollártól, ez külön nehezíti a svájci exportőrök helyzetét, akik a kényes euróövezeten kívül keresnek piacokat.

Kapcsolódó cikkek:

Minden szükséges információ és előrejelzés a svájci frank árfolyamváltozásainak okairól és lehetőségeiről!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr302374079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása