HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Csütörtökön véget érhet a svájci-német adóháború

2010.10.26. 15:28 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-nemet-adovitaTehetős németek ezrei reménykednek abban, hogy a két ország közötti adómegállapodás megmenti őket a súlyos büntetéstől.

Svájc és Németország csütörtökön írják alá a kettős adózást elkerülő egyezményt, jelentette a swissinfo. Az is kiderült, hogy a számlatulajdonosok névtelenek maradhatnak, de ezentúl forrásadót kell fizetniük.

A svájci pénzügyminisztérium hétfői bejelentése szerint a német pénzügyminiszter Wolfgang Schäuble Bernbe utazik csütörtökön, hogy aláírja a megállapodást, ez lesz Merz svájci pénzügyminiszter utolsó hivatali napja, mielőtt átadja a bársonyszéket utódjának, aki nem más, mint Eveline Widmer-Schlumpf.

Schäuble és Merz egy nyilatkozatot is aláírnak, hogy egyéb adóügyi kérdésekben is tárgyalni fog a két ország.

Merz először Londonba utazik, ahol George Osborn angol pénzügyminiszterrel ír alá hasonló nyilatkozatot.

A tavalyi év jelentősen megizzasztotta a titkos svájci bankszámlák német tulajdonosait. A német adóhatóság ugyanis sorozatban vásárolt lopott svájci banki információkat tartalmazó adathordozókat. A legutóbb Münster városa fizetett ki másfél millió eurót kétszáz svájci banki ügyfél adataiért.

A német adóhatóság márciusban razziát tartott a Credit Suisse irodáiban, ennek oka állítólag a lopott adatokból kiszűrt információ volt.

A lopott adatok ügye nagy vihart kavart, pedig már két évvel ezelőtt is éltek ezzel a lehetőséggel a németek, akkor Liechtensteinből lopattak adatokat. Emiatt a hercegség kénytelen volt elfogadni az adóinformáció-cserét Németországgal és Angliával is.

Svájc már több hónapja tárgyal Németországgal a kettős adóztatást elkerülő egyezményről. A megállapodás szerint Svájc elfogadja a nemzetközi adóinformáció-csere szabványokat, de nem ad át automatikus adóinformációkat.

A tervezett megegyezés néhány részlete már kiszivárgott. Ezek főleg azt a kényes kérdést tárgyalják, hogy mi lesz a már régóta svájci számlákon őrzött be nem vallott vagyonokkal.

Hírlapi értesülések szerint a svájci bankok kiszámolják, hogy mennyi pénzt kerestek az ilyen számlákon és ennek 35 százalékát visszafizetik Németországnak.

Ráadásul a bankok a jövőben 25 százalék forrásadóval sújtják a jövőbeni számlabevételeket. Ezért cserébe a számla tulajdonosának kiléte titokban maradhat és a németek sem használnak fel többet lopott svájci banki adatokat, hogy svájci segítséget kérjenek adócsalási esetekben.

“A legtöbb be nem jelentett svájci bankszámlával rendelkező német valószínűleg elégedett lesz ezzel a megoldással”, mondta Toni Ammon svájci adószakértő a swissinfonak. “Nem olcsó, de vonzó lehet az olyan embereknek, akik nem akarják felfedni kilétüket.”

A magánemberek számára egy ilyen megállapodás mindenképpen előnyösebb, mint a lebukás a német adóhivatal előtt. Ha ugyanis egy német állampolgár feladja magát az adóhivatalnál, akkor meg kell fizetnie az adót és a kamatokat legkevesebb tíz évre visszamenőleg a be nem jelentett összeg után. 2009-től 25 százalék a tőkenyereség adó, de előtte 45 százalékos jövedelemadóval kell számolni. Ha pedig nemcsak a tőkejövedelmet nem jelentette be a tulaj, hanem az eredeti számlára rakott összeget sem, akkor további adókat kell megfizetni, mint a hozzáadott érték adó.
És akkor még nem szóltunk az adócsalókra kiszabható legfeljebb tíz éves börtönbüntetésről.

Míg a svájci bankok örülnének egy ilyen megegyezésnek, addig a szakértők attól tartanak, hogy az országban tárolt német vagyonok máshová vándorolnak. Ez szerintük attól függ, hogy mekkora lesz a levonások végösszege. Viszont a forrásadóért cserébe többet nem kellene aggódniuk a német adóhatóság miatt.

Kapcsolódó cikkek:

Közel az adóügyi megállapodás Németországgal

Hírek a svájci-német adóvitáról

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr452400586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása