HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Seychelles offshore: erős gazdasági növekedés

2010.11.04. 11:23 offshoreceg


offshoreceginfo-seychelles-offshore-cegAz előrejelzések szerint idén hat százalékkal növekedik a Seychelles-szigetek gazdasága, köszönhetően a kormány megbízható fiskális és monetáris politikájának, állítja a Nemzetközi Valutaalap (IMF)

“A Seychelles-szigetek gazdasága gyorsan gyógyul”? mondta Jean Le Dem, az IMF misszió vezetője, amely az elmúlt hónapokban értékelte az offshore adóparadicsom gazdaságát. “Az IMF segítségével a kormány megszüntette a valutaváltási korlátozásokat, lebegtette a valutát, liberalizálták a kamatokat és jelentősen szigorították a fiskális politikát. Az infláció harminc százalékkal csökkent és ma már alacsony, emiatt az átváltási árfolyam stabilizálódott. Emiatt sikerült átalakítani a külső adósságot.

Az IMF szerint a Seychelles-szigetek túlélését a gazdasági válság során segítették a közvetlen külföldi befektetések és a turizmus élénkülése. A 2011-es kilátások is biztatók. Le Dem további intézkedéseket sürgetett, köztük az adórendszer modernizálását és a hozzáadott-érték adó (VAT, Áfa)bevezetését.

A Seychelles-szigetek az adórendszer átfogó reformját ígérték a 2010-es költségvetésben, ennek első lépése volt az átdolgozott üzleti adó (iparűzési adó) törvény.

Az iparűzési adó reformja szélesítette az adóalapot és a folyamatos csökkentés segíti a versenyképességet és a szektorok terhelésének harmonizálását. Első lépésben az adó felső határa hét százalékkal 33 százalékra csökkent. Ugyanakkor az adómentes értékhatárt eltörölték a társaságok számára és csökkentették az egyéni vállalkozók és partnerségek számára.

Júliusban második lépésként bevezették a forrásadó alapú személyi jövedelemadót (PIT), a bérektől függő társadalombiztosítási járulékot, és kiterjesztették a rezidens külföldiekre is az szja-rendszert, valamint megszüntették a korábbi koncessziós ágazati engedményeket.

A kormány célja az, hogy a PIT-rendszert alkalmazzák az egyéb forrású jövedelmekre (például osztalékok és kamatok). Az szja-kulcs minden munkavállaló számára 15% lesz 2011. január elsejétől.

A hozzáadott-érték adót 2012.-ben vezetik be. A HÉA fogja váltani a jelenlegi árukra és szolgáltatásokra vonatkozó adókat. Ezzel szélesedik az adózók köre és növelik a rendszer hatékonyságát és a külső versenyképességet.

Kapcsolódó cikkek:

Seychelles onshore adóreform

Cégalapítás előnyei és jellemzői a Seychelles-szigeteken

Céges bankszámla nyitás feltételei a Seychelle-szigeteken

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore bankok seychelles offshore cég alapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr122422760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása