HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

A FINMA megerősítését kérik a svájci bankárok

2010.09.22. 10:54 offshoreceg


Patrick Odier, az SBA elnöke

Patrick Odier, az SBA elnöke

Patrick Odier, a Svájci Bankárok Szövetségének (SBA)elnöke a pénzügyi központ elsőrendű szabályozásának eléréséért a Pénzpiac Felügyeleti Hatóság (FINMA) jövőbeni megerősítését kérte.

Annak érdekében, hogy megőrizzék Svájc versenyképességét és elkerüljék a túlszabályozást, Odier szerint szükség van a nyílt párbeszédre a hatósággal.

Az SBA Interlakenben tartott rendes évi közgyűlésén Odier hangsúlyozta, hogy a svájci bankok egyáltalán nem ellenzik a hatékony szabályozást. Sőt, szerintük a megfelelő és arányos szabályozás biztosítja a stabilitást és a megbízhatóságot, növelve a jólétet és a gazdasági fejlődést.

A Bázel III. új nemzetközi banki szabályozásra utalva Odier elmondta, hogy a túlszabályozás veszélyes a svájci pénzügyi központra és az ország gazdaságára. Az új rendelkezéseknek arányosnak, differenciáltnak és nemzetközileg koordináltnak kell lenniük és Svájc nem tehet egyoldalú intézkedéseket.

Az új szabályzás végrehajtásáért felelős FINMA, a jelntések szerint még szigorúbb szabályzásokat és nagyobb tőkekövetelményeket írna elő a pénzintézetek számára, mint a nemrég elfogadott nemzetközi megállapodás, azonban egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen lenne az új “Swiss Finish“.
Az SBA elnöke arra figyelmeztetett, hogy a túl szigorú szabályozás versenyhátrányba hozza a svájci bankokat, amely károsan érinti az Szövetség gazdaságát.

A tények azt mutatják, hogy a svájci bankok jobban szabályozottak, mint más országok pénzintézetei, Odier megjegyezte, hogy a svájci bankok húsz százalékkal több tőkét halmoztak fel, mint amit a Bázel szabvány előír. A két legnagyobb bank pedig, 50-100 százalékkal nagyobb tőketartalékkal rendelkezik, mint ami a Bázel II. szabvány teljesítéséhez kell. Ráadásul a FINMA új likviditási rendszert vezetett be júniusban a nagy svájci bankok számára.

Mellesleg Odier bízik abban, hogy a Svájc és más országok közötti adóvitát tárgyalásos úton lehet rendezni. Üdvözölte a német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble nyilatkozatát, amelyből kiderült, hogy a két ország közötti adóvitát október végén szerződéssel zárják le. A megállapodás a forrásadó és a közigazgatási jogsegély kombinációja lesz.

Minden fontos hír a FINMA-ról!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank adócsökkentés svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr222314423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása