HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Belize üzleti környezete offshore banki műveletekhez

2010.10.12. 11:47 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-belize-offshore-bankszamlanyitasBelize hivatalos fizetőeszköze a Belize dollár, árfolyamát az amerikai dollárhoz kötötték, 1USD=2BZD. Azonban a helyi pénzváltók néha több pénzt kérnek, akár 2.2 az egyhez arányban, ez attól függ, hogy mekkora a helyi igény a zöldhasúra.

Ezért az egyik legfontosabb tudnivaló az Ön pénzének belize-i tartózkodásáról az, hogy a kemény valuták, mint a dollár, az euró és a jen jók. A puha valuták, mint a belizei dollár nem annyira jók. A belize-i dollárt ráadásul roppant bonyolult beváltani az országon kívül, legfeljebb a guatemalai vagy mexikói határvidéken lehetséges.

Évek óta folynak arról a tárgyalások, hogy Belizeben bevezetik az amerikai dollárt hivatalos fizetőeszközként, mint El Salvadorban és Ecuadorban, de eddig nem történt az ügyben látványos előrehaladás.
Ennek több oka is van, először is a kormány és a Központi Bank nem akarják a pénzügyi ellenőrzést átadni az Amerikai Egyesült Államoknak. Ráadásul a belize-i politikusok egyik népszerű eszköze a pénznyomás, ami egyszerűbb, mint megtermelni.

A törvény szerint csak a Központi Bank kereskedhet külföldi fizetőeszközökkel, mint például az amerikai dollár. De ez a szabály, mint mindenhol a világon, teljesen végrehajthatatlan. Így a belize-i üzletekben lehet dollárral fizetni, csak lehet, hogy a váltópénz lesz belize-i dollár.

Belize-ben papírpénzből 100, 50, 20, 10, 5 és 2 dollárost nyomtattak. FÉmpénz: 1 dollár, 50, 25, 10, 5 és egy cent. A 25 centes neve shilling.

A cikk részlet Lan Sluder “Easy Belize! How to Live, Retire Work or Invest in English-Speaking Belize, the Frost-Free Paradise on the Caribbean Coast” című könyvéből.

Kapcsolódó cikkek:
Belize offshore banki információk és bankszámlanyitás menete

Belize offshorecég alapítás és működtetés

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás belize offshore bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr162364993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása