HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Nem lesz svájci ingatlanbuborék

2010.09.09. 12:41 offshoreceg

A svájci ingatlanpiac úgy tűnik, hogy túléli a válságot nagyobb megrázkodtatások nélkül, bár nyár végére túlfűtött lett a helyzet, írja a swissinfo.

A lakásárak folyamatos emelkedése és a hitelek kamatai miatt az elmúlt hónapokban klasszikus buborék kialakulására figyelmeztetett a pénzügyi vezetés. A Credit Suisse gazdasági előrejelzése szerint azonban nincsen ok az aggodalomra.

A CS közgazdászai annak ellenére nem tartanak az ingatlanpiaci buborék kialakulásától, hogy a lakóingatlanok árai Zürichben és a Genfi-tó környékén jelentősen megemelkedtek.

“Bár jelentősen emelkedtek az árak, tévedés lenne túlértékeltségről beszélni”, áll a jelentésben.

Korábban a Svájci Nemzeti Bank és a pénzpiaci felügyelet is a banki hitelezési gyakorlat miatt figyelmeztetett a buborék kialakulásának esélyére. Vezető hivatalnokok arra emlékeztették a bankokat, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, mert a jelzálog kamatok 5.2 százalékkal emelkedtek az elmúlt évben.

A jelzálog hitelezés gyakorlata az ingatlanok árának a 90-es években történt zuhanása óta szigorú. A lakóingatlanok vásárlóinak húsz százalékos önrészt kell felmutatni, hogy jelzáloghitelt kaphassanak.

A Credit Suisse adatai szerint a 725 milliárd svájci frank  jelzáloghitelből csak 13 milliárdot kaptak olyan ingatlan vásárlók, akik kevesebb, mint húsz százalék önrészt fizettek be.

Tovább....

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: s svájci frank bankrendszer banktitok banking svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci ingatlanpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr122282600

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Síró bankok, reménykedő hitelesek: segítség vagy porhintés a nyolc pont? 2010.09.13. 10:05:13

A 226 forintos svájci frank jegyzés elérte a kormány ingerküszöbét is; elérkezettnek látják az időt, hogy tegyenek valamit a devizahitelesek megsegítésére. Eddigi szomorú tapasztalat – tehát nem előítélet – hogy látványos, ám érdemi segítsé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása