HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Svájc az élen!

2010.09.13. 10:05 offshoreceg

A “Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország” című cikk folytatása!

svajcicegalapitasinfo-svajc-az-elenBár Svájc lett másodjára is a legversenyképesebb ország a világon, azért van még mit javítani. Egy felmérés szerint a kormányzati bürokrácia, az adó és munkaügyi szabályok gátolják  a a további fejlődést.

Ezen azonban még a kutatás készítői is meglepődtek, ugyanis a svájci hivatalok hatékonysága nagyságrendekkel megelőzi más országokét, írja a swissinfo.

Ennek oka az lehet, hogy a gazdasági vezetők nagyon magas elvárásokat támasztanak, néhány napos várakozás, mondjuk egy munkavállalási engedélyre már nagyon soknak tűnik egy svájci HR menedzser számára, azonban ez az idő nagyon gyors más országokkal összehasonlítva.

A boltok szigorúan meghatározott nyitvatartási ideje, amellyle a dolgozókat védik, szintén hátrányosnak tűnik, mondjuk egy áruházlánc tualjdonosa számára.

Míg Svájc a legversenyképesebb, a jelentés rámutatott, hogy az egyetemi 49.4 százalékos beiskolázási arány összehasonlítva más fejlett országokkal, csak a lista 48. helyéhez elegendő.

Az ajánlások szerint ezen mindenképpen változtatni kell, hogy a termelékenységet nemzeti tehetségekkel biztosítsák.

A versenyképességi lista különösen fontos tanulsága az, hogy nem elvont dicsőségről van szó, hanem arról, hogy az ország prioritásai, a kiválasztott célok, megegyeznek a valóban fontos feladatokkal.

Tovább....

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank adócsökkentés adóoptimalizálás banktitok svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cégek adózás svájcban

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr752292285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása