HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Aruba offshore: cégalapítás bevezető

2010.09.28. 11:02 offshoreceg


offshoreceginfo-aruba-offshore-ceg-bevezeto2003. július elsejétől Arubán új adórendszert vezettek be (NFR), amely megszüntette a korábbi offshore rendszert.

Az NFR bevezetése előtt alapított cégek és társaságok 2007. végéig voltak jogosultak a korábbi kedvezményekre, azaz a külföldi tulajdonú társaságok 2.4 és 3 százalék közötti adót fizettek.

Az NFR tartalmaz egy speciális kivételt az adómentes társaságok (AEC) számára, bár a mentességtől eltekintenek, ha a társaság a helyi törvények szerint illegális tevékenységgel foglalkozik. Ilyen esetben a cég az alapításától termelt profit után 35 százalékot adózik (ez 28 százalékra csökkent 2007. január elsejétől).

2006. január elsejétől működésbe lépett az új felülvizsgált adórendszer, amely háromfajta lehetőséget biztosított az AEC társaságok számára:

-Az AEC társaság folytathatja tevékenységét, mint teljes egészében adóköteles társaság, és a normál mértékben adózik.
-Az AEC maradhat adómentes, ha holding vagy pénzintézet (nem bank), de a külföldi leányvállalatok 17.5 százalék nyereségadót fizetnek az osztalékok 95 százaléka után. A befektetés továbbra is adómentes, például az ingatlaniparban. A szellemi tulajdon engedélyezése továbbra is megengedett.
-Az AEC működhet “áteresztő” társaságként. Az ilyen AEC jövedelme rögtön a részvényesekhez megy az AEC ar észvényeseinek szintjén adózik.    Ha ezt a megoldást választják, akkor az AEC-nek be kell mutatnia a részvényesek személyazonosságát a helyi adóhivatalnak és az előző pénzügyi év vége után legfeljebb hat hónappal éves beszámolót kell leadniuk.

Kapcsolódó cikkek:

Minden fontos tudnivaló arubai offshore cégalapításról működtetéséről és az az arubai letelepedésről!

Szólj hozzá!

Címkék: adócsökkentés offshore adóparadicsom adóoptimalizálás adóelkerülés offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshore jelentés offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore cég alapítás aruba offshore company offshore bankok offshore ekereskedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr132329072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása