HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Sikeresen fellebbezett egy amerikai UBS ügyfél

2010.09.30. 11:15 offshoreceg


svajcicegalapitas-ubs-ugyfelA svájci közigazgatási bíróság kimondta, hogy a UBS egyik ügyfelének joga van ahhoz, hogy vitassa adatainak kiadatását az amerikai hatóságoknak.

A bírók megállapították, hogy az ügyfelet nem értesítették arról, hogy a UBS át akarja adni adatait az amerikai adóhatóságnak (IRS), így nem nem is tudott reagálni erre.

A Szövetségi Adóhivatal azt nyilatkozta, hogy nem tudja bizonyítani, hogy informálták volna az ügyfelet arról, hogy mire készülnek. A bíróság megállapította, hogy hiába kapott nagy sajtónyilvánosságot az ügy, ez nem tekinthető megfelelő tájékoztatásnak.

A közigazgatásnak most újból át vizsgálnia az adott ügyet, az ügyfél állítása szerint a vizsgált vagyon nem az övé.

Svájc 2009-ben egyezett meg az Amerikai Egyesült Államokkal, hogy átadják 4450 adócsalással vádolt amerikai ügyfél adatait az IRS-nek. A szerződést júniusban fogadta el a parlament, ezzel elkerülték, hogy büntetőeljárás induljon a UBS ellen.

A bíróság szóvivője Andrea Archidiacono elmondta, hogy az ítélt csak erre az esetre vonatkozik, további 166 fellebbezés van még folyamatban.

A svájci adóhatóság arra számít, hogy az adatok nagy részét ősz végéig átadhatják az Egyesült Államoknak.

Minden fontos információ a UBS-ügyről!

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek adózás svájcban svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr522334223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása