HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Hongkong offshore: Ázsia vagyonkezelési központja

2010.10.06. 12:43 offshoreceg


offshoreceginfo-hongkong-offshoreA Honkongi Befektetési Alapok Egyesületének éves konferenciáján professzor K. C. Chan, a pénzügyi szolgáltatásokért felelős miniszter elmondta, hogy Hong Kong az Ázsiai régió vagyonkezelési központja.

Rámutatott, hogy a város máris Ázsia legnagyobb vegyonkezelési központja, ahol március végén majd kétezer engedélyezett tröszt és befektetési alap működött, az általuk kezelt vagyon elérte 2009-ben az egy billió amerikai dollárt, ez 45 százalékos növkedés 2008-hoz képest, írja a lowtax.

2009-ben Hongkong a második volt a vagyonkezelők ázsiai/csendes-óceáni összevetésében Ausztrália mögött, megelőzve viszont Japánt.
Hongkongról sokan tudják, hogy akínai vagyonkezelők nagyrésze is oda települt, sőt az elmúlt években Kína és HOngkong együtt a teljes ázsiai magántőke alapok több mint felét működtetik. 2009-bn a hongkongi nyilvános befektetési alapok értéke elérte a 31.8 milliárd amerikai dollárt, ezzel elsőszámú helyszínné vált a világon.

A miniszter azt is elmondta, hogy Honkong annak köszönheti gyors terjeszkedését, mint vagyonkezelési központ, hogy egyedülálló helyzetben van, hiszen Kína kijárataként is működik a nemzetközi pénzügyi piacokra. A város szakértői segítenek a külföldi befektetőknek kínai lehetőségeket találni, és az ellenkező irányba menő pénz útját is egyengetik.

Azt is megerősítette, hogy a hongkongi kormány továbbra is bátorítani fogja az alapkezelőket a betelepülésre.
Korábban az offshore alapok kaptak mentességet a nyereségadó és az örökösödési adó alól, az idei költségvetés szerint pedig több kedvezmény között tartalmazza az illetékadó eltörlését a tőzsdén kereskedett alapok tulajdonosváltásakor. Kiterjesztik a kedvezményes nyereségadót bizonyos hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokra és pontosítják az offshore alapok igazgatóinak illetőségére vonatkozó szabályozást is.

A hongkongi kormány jelenleg azon dolgozik, hogy megkönnyítse az alapok helyi alapítását. Ettől nemcsak azt várják, hogy további alapok szülessenek, de munkahelyeket is teremtenek, mert szükség lesz alapkezelő menedzserekre, könyvelőkre, ügyvédekre, stb.

Ezen felül a kormány promóciós kampányt indít, amelynek célja, hogy Hong Kongot Kína pénzügyi központjaként mutassák be.

Kapcsolódó cikkek:

Minden fontos információ hongkongi offshore cégalapításhoz, letelepedéshez, offshorecég működtetéséhez!

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshore jelentés offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore cég alapítás aruba offshore company offshore bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr622350494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása