HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

A fedezeti alapkezelők is menekülnek Angliából

2010.10.07. 12:11 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-fedezeti-alapkezelokNagy-Britannia több száz milliókat veszít az adóbevételekből, mert a fedezeti alapkezelők offshore területekre menekülnek, főleg Svájcba.

A Kinetic tanácsadó cég és a Financial Times felmérései alapján majd ezer fedezeti alapkezelő hagyta el az Egyesült Királyságot, amely szerény számítások szerint is félmilliárd fontos kiesés az adóbevételekből, ráadásul lehet, hogy a valódi mutató ennél jóval magasabb.

A várakozások szerint a kivándorlás mértéke csak nőni fog, ennek oka a szigorodó EU szabályozás a fedezeti alapokra, az úgynevezett Alternatív Befektetési Alapkezelők Direktíva, a jövedelemadó és a bizonytalan hazai adók és szabályozások miatt, jelentette a lowtax.

A FT arról is beszámolt, hogy olyan iparági vezetők távozása a City-ből, mint Alan Howard ( a 3, legnagyobb európai fedezeti alap alapítója) és Mike Patt (BlueCrest Capital), szóval csak az ő jövő évi Svájci átköltözésük 200 millió fontos kiesést jelent majd.

A FT számításai szerint az átlagos londoni fedezeti alapkezelő évente több, mint 1.5 millió fontot keres és hiába csökkentik különböző praktikákkal adójukat, ha 150.000 fontos évi kereset felett már a maximális ötven százalékos adókulcs vonatkozik rájuk. Az újságnak nyilatkozó John Hanifan, az Ernst and Young elemzője szerint “a kieső adó jelentős veszteségeket okoz majd az államkasszának”.

A pénzügyminisztérium becslései szerint a legfelső adókategóriában a külföldre költözések miatt a tervezettnek összegnek csak a harmadát tudják majd behajtani.

Kapcsolódó cikkek:

Adózás miatt költözik Svájcba a Wolseley

Még mindig Svájcba menekülnek a brit cégek

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó fedezeti alap fedezeti alapkezelő

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr62352860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása