HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Belize offshore: Valutaváltás

2010.10.13. 11:23 offshoreceg


Az írás a “Belize üzleti környezete offshore banki műveletekhez” című cikk folytatása

kulfoldibankszamlainfo-belize-offshore-valutavaltasAz Amerikai Egyesült Államok belize-i nagykövetsége a következő összefoglalót készítette a belize-i valuta kereskedelmet érintő rendeletekről:

A Pénzváltást szabályozó törvény (43. cikkely/1980) alapján csak a Központi Bank és az engedéllyel rendelkező hivatalos forgalmazók/letétesek (azaz a kereskedelmi bankok és a váltóhelyek,Casas de Cambio) kereskedhetnek külföldi fizetőeszközökkel. Emiatt áruk és szolgáltatások kifizetése Belizen kívülre más pénznemben csak hivatalos forgalmazó vagy a Központi Bank engedélyével történhet. Ahhoz is a Központi Bank engedélye szükséges, ha valaki külföldön vesz fel hitelt és ennek visszafizetéséhez is.

A belizei befektetési útmutató szerint: “a valutaváltási és kiviteli jóváhagyásokat könnyen be lehet szerezni.” A külföldi befektetőknek regisztrálniuk kell minden belizei befektetésüket a Központi Banknál, hogy egyszerűsítsék a profit, osztalékok stb. hazavitelét. Hivatalosan csak a hivatalos forgalmazók tarthatnának valutát a Központi Bank engedélye nélkül. A gyakorlatban azonban szinte minden helyi üzlet elfogadja az amerikai dollárt.

A deviza ellenőrzést a legegyszerűbben úgy lehet összefoglalni, hogy: bel és külföldi illetőségűek számára engedélyre van szükség bármilyen célú deviza vásárláskor. A hivatalos forgalmazók (azaz a kereskedelmi bankok) magán jellegű külföldi utazás esetén 2500, üzleti út esetén tízezer amerikai dollárt adhatnak el naptári évenként. Az ezt meghaladó összegek esetén a Központi Bank hozzájárulására van szükség. Az exportőröknek regisztrálniuk kell tevékenységüket a Központi Bankban, garantálva a profitjuk átadását devizában. A hivatalos forgalmazók engedélyezhetik az import kifizetéseket hitellevél vagy banki gyűjtőszámla esetén. Belize-i lakosok, ha külföldön akarnak kölcsönt felvenni és az kemény valutában történik, akkor engedélyt kell kérniük a Központi Banktól.

Kapcsolódó cikkek:
Belize offshore banki információk és bankszámlanyitás menete

Belize offshorecég alapítás és működtetés

Szólj hozzá!

Címkék: banktitok külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete belize offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr962367666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása