HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Svájc és Uruguay adózási egyezményt kötnek

2010.10.20. 12:00 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-uruguay-dtaHans-Rudolf Merz svájci szövetségi tanácsos és Fernando Lorenzo uruguayi gazdasági és pénzügyminiszter a jövedelem és tőke adókra vonatkozó kettős adózást elkerülő egyezményt (DTA)kötöttek.

A DTA tartalmazza az adóinformáció-cserére vonatkozó záradékot is, amely megfelel az OECD nemzetközi szabványainak. A szerződés segíti a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlődését és a közvetlen befektetéseket.

Amellett, hogy a szerződés megfelel az OECD szabványoknak, a két állam abban is megegyezett, hogy az osztalékok adója 15% lesz a forrásállamban, az adót fizető cégekben több mint 25 százalékot birtokló társaság pedig 5% adót fizet az osztalékok után a forrá államban.

A lakhely szerinti országnak is joga van adóztatni a kamatokat, de a forrásállam a kamatfizetéseket tíz százalékos adókulccsal sújtja. Az eladásokhoz kapcsolódó kamatok adómentesek lesznek. A hosszútávú bankkölcsönök forrásadómentesek. Jogdíj után csak a lakhely szerinti országban kell fizetni, amíg Svájc nem vet ki forrásadót a jogdíjakra.

A tárgyalások befejeztével a tervezetet elküldték a kantonoknak és a szakmai szervezeteknek véleményezésre.

Miután a tervezetet elfogadta a parlament a törvényhozóknak kell dönteniük arról, a DTA ügyében népszavazást kell-e kiírni.

Kapcsolódó cikkek:

A legteljesebb magyar nyelvű cikkgyűjtemény Svájc kettős adózást elkrülő egyezményeiről!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr212385726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása