HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Ejtették az amerikaiak a UBS elleni vádakat

2010.10.25. 14:12 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-ubs-irsSzövetségi ügyészek pénteken ejtették a vádakat a UBS  ellen, mert a svájci óriásbank abbahagyta az ottani offshore magánbanki tevékenységet, melynek segítségével tehetős amerikaiak kerülték el az adófizetést.

Az adócsalás segítésével és összeesküvéssel vádolt bank elleni vádat azután ejtették, hogy a pénzintézet 780 millió dollár kártérítést fizetett és meggyőzték az amerikai nyomozókat, hogy felhagytak a helyi offshore banki műveletekkel, írja a The New York Times.

A bank vezetése abba is beleegyezett 2009. augusztusában, hogy átadják 4450 adócsalással vádolt amerikai ügyfelük adatait, ez vízválasztónak bizonyult a svájci magánbankolás történetében.

A UBS megerősítette a nyomozóknak, hogy már nem árulnak szingapúri és hongkongi offshore banki termékeket amerikai ügyfeleiknek. A bank erről azután nyilatkozott , hogy kérdések merültek fel a UBS ázsiai műveleteiről.

Az ázsiai szál azután merült fel, hogy miután a UBS 2009. nyarán belegyezett az amerikai feltételekbe, kiderült hogy az ügyfeleknek állítólag olyan ázsiai lehetőségeket kínáltak, melyek segítségével elrejthették vagyonukat az IRS, az amerikai adóhivatal elől.

Azóta az amerikai adónyomozó közel egy tucat korábbi UBS ügyfél ellen emeltek vádat, akik közül többnek a pénze  a két ázsiai adóparadicsomban pihent.

A kormány azután ejtette a vádat, hogy két független elemző, a KPMG Big4 nevű könyvelési cége és a washingtoni Murphy & McGonigle is megerősítette, hogy a UBS felhagyott az amerikai offshore bankolással.

Az ügy miatt más svájci bankokat, illetve olyan pénzintézeteket is vizsgálnak, amelyek svájci banki műveleteket hajtottak végre.

Kapcsolódó cikkek:

Minden hír a UBS-botrány kirobbanásáról, fejleményeiről, utóhatásairól a svajcicegalapitas.info honlapon!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bankszámla nyitás külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr42397396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása