HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

A Google offshore műveletei II. rész

2010.10.26. 15:30 offshoreceg

A cikk a “Milliárdokat takarít meg a Google offshore eszközökkel” című írás folytatása!

offshoreceginfo-google-offshore2A leányvállalatnak ugyanakkora összeget kellene fizetnie a jogokért, mint egy független vállalatnak. Mivel a licencdíjak generálta bevétel adója 35 százalék, ez az egyik legmagasabb társasági adó a világon, ezért a Google érdeke az, hogy minél jobban lenyomja a licenc árát. Az eredmény az, hogy egy “transzferár” megállapodás külföldön keletkezik a nyereség egy része.

Ez a gyakorlat szintén legális, 2006-ban az amerikai adóhivatal (IRS) jóváhagyta a Goggle transzferár megállapodásait, amelyeket 2003 óta alkalmaznak.

A transzferár megállapodások népszerűek a technológiai és gyógyszeripari cégek körében, különösen a szellemi tulajdont érintő ügyekben, mert ezeket valóban könnyű külföldre szállítani. A Bloomber forrásai szerint a Facebook is hasonló gyakorlati struktúrát épít, ők Írországból a Kajmán-szigetekre küldenék a jövedelmet.

A Microsoft és a Forest Laboratories (FRX, a kedvelt Lexapro antidepresszáns gyártója) ugyanilyen ír-bermudai megoldást alkalmaznak.

A törvényes gyakorlatot nem mindenki tartja etikusnak. Sok szakértő szerint a Google milliárdjait lehetővé tévő Stanford egyetemről származó kutatási eredményeket az amerikai adófizetők pénzéből állták. A Google adókerülése elemzők szerint hatvan milliárd dollárral kevesebb adóbevételhez juttatja az Egyesült Államokat.

Az amerikai kormány tett lépéseket annak érdekében, hogy megállítsa a multinacionális cégek bevételeinek külföldre kerülését. 2009-ben a pénzügyminisztérium tett javaslatot arra, hogy adóztassák meg az amerikai cégek és külföldi leányvállalataik közötti egyes kifizetéseket, különös tekintettel a Google ír-bermudai struktúrájára. A javaslatot azonban az olyan cégek, mint a General Elcetric, Hewlett-Packard és a Starbucks lobbistái sikeresen levetették a napirendről, legalábbi ezt állítja a nonprofit Felelős Politikáért Központ (Center for Responsive Politics). Az Obama adminisztráció is sikertelenül próbált változtatni a nagy cégek adózási gyakorlatain.

Kapcsolódó cikkek:

Miért alapítson offshore céget?

Mi az az offshore cég?

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok bermuda offshore cég

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr682400589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása