HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Ecuadori banktitok alkalmazása

2010.11.02. 14:11 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-ecuadori-offshore-bankszamlanyitasA 2005-13-as törvény bünteti a pénzmosást Ecuadorban. A törvény megtiltja, hogy tízezer dollárnál több bejelentetlen pénzzel vagy forgatható értékpapírral bármilyen műveletet is végrehajtsanak. A pénzmosás úgy tűnik, hogy ötezer dollár alatti összegek esetén nem büntetendő.  Ez azt jelenti, hogy érvényes bírósági ítéletre van szükség a pénzmosás elleni törvény alkalmazására.  Azaz a pénzmosás önmagában nem büntetendő cselekmény, csak ha  bűncselekményekből származik a pénz, mint például a kábítószer kereskedelem. Más országokban nem ez a helyzet. Az ecuadori törvények  pénzmosási esetekben jelentősen megnehezítik a nyomozást.

Az ecuadori banktitok törvény súlyosan korlátozza a nyomozásokhoz átadandó banki információk körét. A banki eljárásokat szabályozó törvény meghatározza a magánbanki számlákról átadható információkat is.

A helyzet több mint ellentmondásos. A büntetőtörvénykönyv rágalmazással foglalkozó cikkelyei kemény szankciókat helyeznek kilátásba az olyan pénzintézetek ellen, amelyek információkat szolgáltatnak a rendőrségnek vagy más nyomozó hatóságnak gyanús tranzakciókról, ha azok bűncselekmény voltát nem igazolta a bíróság. Más szóval, ha a pénzmosás nem bűncselekményhez kapcsolódik, akkor keményen megbüntethetik a pénzintézetet. A törvény szintén nem rendelkezik a pénzintézetek pénzmosással foglalkozó munkatársainak jelentési kötelezettségeiről.

Van arra lehetőség, hogy egy bíró végzéssel kötelezze a banki főfelügyelőt, hogy más országnak adatokat adjon ki, ezt azonban nagyon ritkán fordul elő. A törvények ellentmondóak. A legtöbb országban a pénzmosáshoz kapcsolódó törvények közös ismertetőjele, hogy “Ön bűnös és bizonyítsa be ártatlanságát, de elkobozzuk forrásait, egyszerű gyanú alapján”. Ahogy az ecuadori offshore bankolásban gyakorlott panamai szakértők fogalmaznak: A pénzmosásnak nincsenek áldozatai. A pénzmosásnak nincsenek sebesültjei kórházakban, halottai temetőkben vagy rehabilitációs intézetekben. Ecuadorban pénzmosási ügyben bírósági ítéltre van szükség a bűncselekményről amelyből származó pénzt mostak tisztára. Forrásaink szerint Ecuadorban eddig három pénzmosási ügyben indult eljárás a törvény életbe lépése óta, de ítélet még nem született. Emiatt elég biztosan állítható, hogy a banki ügyfelek adatait nem lehet megszerezni az Európában megszokott adathalászási eszközökkel.

Kapcsolódó cikkek:

Bevezető ecuadori bankszámlanyitáshoz

A pénz útjának eltüntetése

Szólj hozzá!

Címkék: banktitok külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete ecuadori bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr172416100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása