HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Egységes piac törvény az EU adóalap harmonizáláshoz

2010.11.02. 14:10 offshoreceg


offshoreceginfo-eu-adoalapAz Európai Bizottság megtette a javaslatokat a cégek számára fizetendő egységes európai adóalapra. Ez csak egyike annak a több tucat javaslatnak, amelyekkel a Bizottság az egységes piacot akarja megerősíteni.

A Bizottság októbr 27.-én fogadta el az “Egységes Piac” törvényt, “hogy ösztönözze a gazdasági növekedést és a bizalom helyreállítását” az integrált piacú Európában.

A törvény szerint ötven javaslatot kell 2012. végéig végrehajtani:

“A vállalatok és az emberek nagyon jól jártak azzal, hogy az EU megszüntette az áruk, személyek és szolgáltatások szabad áramlását akadályozó korlátokat”, mondta Viviane Reding, a jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós állampolgárságért felelős biztos.
A legfontosabb célok között szerepel, hogy emeljék a kis és középvállalkozások tőkéjét, a Bizottság a cégek tőzsdei bevezetésének feltételeit is egyszerűsíti, hogy kisebb cégek is forrásokhoz juthassanak. A számviteli szabályok is könnyebben kezelhetők lesznek és a Bizottság keresi a lehetőséget, hogy “közös adóalapot hozzanak létre a határokon átnyúló üzleti tevékenységek esetén”.

Algirdas Semete adózási biztos elmondta, hogy az uniós közös konszolidált adóalapot (CCTB) jövőre mutatja be az Európai Bizottság. Az EU ugyan tagadja, hogy a CCTB az első lépés az európai adók egységesítése felé, de az olyan alacsony adózású tagállamok, mint Írország éberen figyelik a történéseket. Az egységes adóalap ugyanis megdrágíthatják az üzleti tevékenységet egyes államokban.

Az Európai Bizottság az “Egységes piac törvényben” az egyik uniós államból másikba vitt személygépkocsikra vonatkozó bürokratikus eljárások egyszerűsítését is szabályozza, például nem kell majd két országban regisztrációs adót fizetni.

Kapcsolódó cikk?

EU adóharmonizáció a küszöbön

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok egységes eu adóalap

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr492416097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása