HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Hogyan szúrják el az adózást offshore céggel?

2009.01.29. 14:05 offshoreceg

A Figyelőneten találtam egy klasszikus pr cikket, amely azonban tartalmaznéhány jótanácsot offshore ügyben. A tények értékéből levon egy kicsit, hogy a cikk azért íródott, hogy fussunk egyik cégalapító irodához, különben mindent elszúrunk, de nézzük mi van benne?

"Fontos kiemelni, hogy egyre nagyobb szerepet kapnak az adózási struktúrában az off-shore társaságok, amelyek alapítására egyre többen szakosodtak, azonban az alapítás önmagában hiányzó adójogi és pénzügyi struktúra esetében komoly kockázatokat hordoz."

Ebben a hangnemben íródott a cikk, tényleg valami nagyon szerencsétlen köntörfalazó tollából, de nem is ez a lényeg, hanem:

"Gyakran tapasztaljuk, hogy az off-shore társaságok ügymenete, illetve tranzakciói nem megfelelő körültekintéssel kerülnek lebonyolításra, ezáltal az off-shore társaságnak rögtön adójogi telephelye keletkezik Magyarországon, amelynek következtében beáll a magyarországi adóztatás."
 

Hát igen, "beáll" az itthoni adóztatás, mint Schumacher a boxba, de itt a lényeg. Egy offshore cég működésének lényege, hogy a tevékenységnek KÜLFÖLDÖN kell történnie!

Erre szolgálnak azok az elsőre bonyolultnak tűnő adózási struktúrák, amelyekre bizony szükség van ahhoz, hogy véletlenül se fizessünk egy forintot se.

"Ilyenek lehetnek az üzletrész átruházások, értékpapír tranzakciók, adásvételi tranzakciók, vagy egyes ingatlanügyletek. Amennyiben létrejön a magyarországi adójogi telephely – sok esetben nem szándékosan, illetőleg akaratlanul –, a teljes struktúra értelmét veszti, illetőleg adózási kockázatokat generál, így a várt adóoptimalizáció nem költségcsökkenést, hanem költségnövekedést eredményez."
 

Hát igen, nem elég offshore céget alapítani, azt bizony tudni kell működtetni is. Ha valaki rászánta magát, hogy időt és pénzt nem kímélve, mondjuk Belize-be teszi át virtuális székhelyét, akkor nem árt jó előre megtervezni a folyamatot. Ne is reménykedjünk benne, hogy egyedül menni fog. Ha viszont, jó szakemberhez fordulunk, akkor úgy lehet tervezni a folyamatot, hogy egy törvénytelen pillanat se legyen benne. Mert ez az offshore lényege, nem csalni kell, hanem gondolkodni.

"Tapasztalataink azt mutatják, hogy a közép és hosszú távú üzleti modellt, illetőleg stratégiát alkalmazó társaságok megfelelő üzleti flexibilitással nyitottak az új technológiákra, azonban javasolt minden esetben a költségcsökkentés akár adózási, akár kiszervezési keretrendszerét pontosan definiálni."

Nesze semmi, fogd meg jól. Offshore ügyletekben indokolt az óvatosság, de köntörfalazás helyett érdemes úgy fogalmazni, hogy azt mindenki megérthesse. Ezt úgy is leírhatták volna, hogy: Ugyan tervezd már meg mit is csinálsz és igenis kell hozzá segítség, csak jó legyen. 

Amint új hír jelenik meg a sajtóban rögtön kommentálom, illetve elkezdem összerakni az offshore ismérveit, mert amikor ezt olvasod, rögtön arra gondolsz, ugyan miért is fizetek én ennyit adót feleslegesen? Az offshore nem bonyolult többszáz éve használják az egész világon, csak érteni kell hozzá és máris pénzednél vagy.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: belize adó svájc panama ciprus man málta optimalizálás alapítás offshore gondolkodj adóoptimalizálás seychelles költségcsökkentés offshorecég offshorecegalapitas

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr30910233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása