HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Guernsey offshore bankolás: minden a legnagyobb rendben

2010.09.13. 10:11 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-guernsey-offshore-bankA legújabb statisztikák szerint Guernsey-n nagyon jó egészségnek örvend a pénzügyi szektor, nyilatkozta a sziget pénzipari promóciós ügynökségének igazgatója, Peter Niven.

A Guernsey Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának(GFSC) legújabb kimutatásai szerint:

-A szigeten kezelt alapok értéke rekordot döntött, június végén 224.2 milliárd angol font. Ez 26.8 milliárd fontos növekedés (13.6%)a második félévben, tavalyhoz képest pedig 54.6 milliárdos növekedés (32.2%).

-A bruttó eszközök, a nettó vagyon és a prémiumok a szigeten jegyzett nemzetközi biztosítókban, mind nőttek 2009-ben az előző évhez képest és 2010. első félévében új biztosító társaságok kértek működési engedélyt.
-A Guernsey-n kezelt bankbetétek értéke2010. június végére elérte a 116.8 milliárd fontot, ez 6.2 százalékos csökkenés tavalyi hasonló időszakhoz képest, azonban a svájci bankok bizalmi betétei stabilizálódtak és a sterling betétek jelentősen és harmadik negyedéve folyamatosan nőttek.

Niven a mutatók értékelésekor elmondta, hogy “Guernsey pénzügyi ipara teljesen egészséges. A globális gazdasági válságnak voltak hatásai, de a diverzifikált pénzügyi rendszer előnyeinek és rugalmasságának előnyeit megtapasztalta a sziget. A világgazdaság általánosságban törékeny, azonban azonban a mi pénzügyi szektorunk stabil.”

A Guernsey-n bejegyzett nyitott végű alapok értéke az utolsó negyedévben 2.8 milliárd fonttal csökkent, de ez éves áttekintésben még mindig 2.7 milliárdos növekedést (5.3%) jelent. A zárt végű alapok 1.7 milliárd fonttal növekedtek (1.9%) 94 milliárd angol fontra, ez éves mértékben 20.1 milliárdos (27.2%) növekedést jelent.

A nem Guernsey-n bejegyzett alapok, amelyek azonban bizonyos feladatokat, menedzsment, adminisztráció vagy az őrzés a szigeten végeztetnek, ezek értéke elérte a 76.9 milliárd fontot, ez 27.9 milliárdos bővülés a negyedévben és 31.9 milliárd fontos növekedés (70.9%) az egész évet tekintve.

2008-ban Guernsey nemzetközi biztosítási iparának bruttó eszközeinek értéke 21 milliárd angol font, a nettó érték 7.1 milliárd volt, a díjbevétel 3.3 milliárd font. Ugyanezek a mutatók 2009-ben 23.4 milliárd, 8.1 milliárd és 3.4 milliárd voltak. Ezenkívül a Guernsey szigetén bejegyzett nemzetközi biztosítók száma 678-ról 686-ra nőtt.
“Nagyon elégedettek vagyunk, hogy a kockázatkezelési szektorunk olyan időszakban is nőni tudott, ami próbára tette a nemzetközi biztosítási ipart”, folytatta Niven.

“Az üzletág tavalyi növekedése és a kiadott működési engedélyek miatt ebben a szektorban mi vagyunk Európában a legerősebbek és a negyedik helyen állunk a teljes világot tekintő összehasonlításban.”

Tovább...

Szólj hozzá!

Címkék: magánbankolás svájci bankszámla nyitás külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete guernsey offshore bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr992292300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása