HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

EU adóalap harmonizáció a küszöbön

2010.09.14. 12:47 offshoreceg

Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy ismét benyújtják a közös konszolidált társasági adóalapról (KKTA)szóló javaslatot.  Írország azonban attól tart, hogy bár nem ez nem érinti közvetlenül a sziget 12.5 százalékos társasági adóját, valahogy mégis rákényszerítik őket az alkalmazásra.

Az ír hiteles könyvvizsgálók szakmai szervezetének vezetője Brian Keegan hangsúlyozta, hogy semmi sem fenyegeti a kedvező ír társasági adó rendszert: “A Bizottság javaslata arról szól, hogy a társaság bevételéből mennyi lesz adóköteles, nem pedig az adókulcsról.”

Azonban az ír munkaadókat és munkavállalókat tömörítő szervezet (IBEC)határozottan ellenzi a közös adóalap bevezetését az Európai Unióban. Szerintük ez nem tesz jót az EU versenyképességének, viszont kifejezetten káros az olyan kisebb tagállamok részére, mint Írország.

Az IBEC igazgatója, Danny McCoy kijelentette: “A javaslat elfogadásakor minden bizonnyal ahhoz vezet, hogy emelkedik a társaságok adója, mert az adóköteles profitot átviszik oda, ahol nagy a populáció. Emiatt a kis országokban csökken a társasági adóbevétel, tehát más adókat kell emelni, hogy pótolják a kieső bevételeket. Emiatt a források a kis országokból elvándorolnak a nagyobbakba.”

Tovább...

Szólj hozzá!

Címkék: adócsökkentés adóparadicsom adóoptimalizálás adóelkerülés offshore cég offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore jelentése offshore company

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr192295341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása