HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Betétvédelmi változások a hongkongi bankokban

2010.09.15. 11:22 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-hong-kongi-bankszamla-nyitasA Hong Kongi Monetáris Hatóság (HKMA) emlékeztetett minden, a hatáskörébe tartozó bankot, hogy a kormány által 2008. októberében bevezetett teljes garancia a betétek védelmére hamarosan lejár. Azonban a betét védelmi rendszer (DPS) százezr HKD-ről félmillióra (64.400USD) nő év végén.

A hongkongi betéteseket védő DPS rendszert 2006. szeptemberében azzal a céllal hozták létre, hogy szükség esetén kompenzálják az ügyfeleket. 2008-ban a kormány bejelentette, hogy 2010. végéig a pénzüket a “hivatalos” bankokban tartó betétesek minden esetleges veszteségét megtérítik. ENnek oka a világgazdasági válság volt, ezzel is bátorítva az ügyfeleket, hogy megbízzanak a helyi bankokban.

2008. decemberében a HKMA kötelezte a bankokat, hogy tájékoztassák ügyfeleiket a betétvédelem szintjéről.

MOst a HKMA arra emlékeztette a pénzintézeteket, hogy vegyék le hirdetéseikről a teljes védelemről szóló garanciát.

Arra is figyelmeztették a bankokat, hogy ennek elmulasztása jogi következményekkel jár és károsan érinti majd a bankok hírnevét. Sőt, a pénzintézeteket arra is sürgetik, hogy hívják fel ügyfeleik figyelmét is a változásokra és tájékoztassák őket a DPS rendelkezéseiről.

Tovább...

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámla adócsökkentés külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr12297692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása