HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Svájci-kínai szabadkereskedelmi tárgyalások

2010.10.04. 11:35 offshoreceg


svajcicegalapitas-svajci-muszerElkezdődhetnek az óriási előnyökkel kecsegtető svájci-kínai szabadkereskedelmi tárgyalások.

A nemrég elkészült megvalósíthatósági tanulmány szerint, ha a kereskedelmi korlátozások megszűnnek, akkor az 0,23 százalékkal növelné a nemzeti összterméket (GDP) és évi 290 milliót spórolhatnának az iparban.

A tanulmány egyértelműen pozitív eredményt mutat és kölcsönös előnyöket mindkét ország számára. Emiatt Svájc pénteken bejelentette, hogy hivatalosan is engedélyt adnak a tárgyalások elkezdésére, míg Kína már a múlt hónapban jelezte, hogy a tanulmány következtetéseit elfogadva készen állnak a szerződés előkészítésére.

Mint a világgazdaság leggyorsabban fejlődő hatalma Kína egyre fontosabb piac a svájciak számára, különösen most, amikor a gyenge euró miatt az exportőrök új lehetőségeket keresnek.

Kína egyébként már Svájc harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere az EU és az Egyesült Államok után. Svájci cégek tavaly 5.2 milliárd svájci frank értékben exportáltak árukat és szolgáltatásokat.

Az export 63 százalékkal növekedhet, ha eltűnnek a felesleges kereskedelmi korlátok, állítja a tanulmány. Ennek legnagyobb nyertesei a gép, elektronikai termék, gyógyszer és vegyipari, precíziós műszer, óra és ékszer gyártók lennének.

Ráadásul a svájci közvetlen tőkebefektetés Kínába (főleg infrastruktúra építés és közös vállalatok) 2008-ban 6.4 milliárd svájci frank volt, 1.35 milliárddal több, mint egy évvel korábban.

A Svájcba irányuló kínai export, a jelenlegi 4.63 milliárdhoz képest akár 28 százalékkal is növekedhet. Sőt, a Svájcból érkező tudás és gépek segítségével máshol még több kínai terméket lehet majd eladni.

A szabadkereskedelmi egyezmény előnyei között az is számottevő, hogy jelentős mennyiségű exportot lehetne végre az EU-n kívülre, azaz Kínába vinni.

A svájci közéletben ugyanis hónapok óta téma, hogy a gyártók a gyengélkedő euró miatt termékeiket inkább olyan jövedelmező piacokra vinnék, mint Kína.

Kapcsolódó cikk:

Svájc szabadkereskedelmi egyezményt szorgalmaz Kínával

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank adócsökkentés adóváltozás adóparadicsom adóoptimalizálás adóelkerülés adókikerülés svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr422343542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása