HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Ciprusi bankok a nemzetközi piacon

2010.10.05. 12:55 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-ciprusi-offshore-bankrendszerCiprus nem Görögország, ez az első, amit el kell mondani a szigetország bankiparáról, jelentette a lowtax. Bár a ciprusiaknak vannak közös vonásaik a görögökkel, mint például a gyakori az adókerülés, vagy hogy a kormány lassan ébredt fel és cselekedett a költségvetési hiány ellen. Azonban a gazdaság 2008-ig rohamosan nőtt, alig csökkent 2009-ben (az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta az EU-ban), 2010-re pedig ismét erőteljes növekedést várnak. A bankrendszer nem élt át olyan problémákat, mint a görög, vagy most az ír pénzintézetek. A hazai bankbetétek meghaladják a GDP 800 százalékát, kevés a “mérgező” adósság, az adósság és a betétek aránya 114 százalékos, ez elég biztató jele a stabilitásnak. Ha valami problémás lehet, az csak az ingatlanpiac lehet, amely komoly károkat szenvedett, pedig húsz évig volt húzóágazat. De a lényeg nem változik: Ciprus mindig is vonzó terep lesz a nemzetközi ingatlanvásárlók számára, legyenek angolok vagy jöjjenek máshonnan. Egyre több például az orosz és közel-keleti befektető. Fontos tudni, hogy a ciprusi ingatlan árak még mindig jóval alacsonyabbak, mint bármely másik divatos mediterrán országé. Az EU és az IMF kemény megszorításokra kényszerítette a kormányt, hogy 2014-re ismét teljesíteni tudják a maastrichti követelményeket.

Ciprus adórendszerét tekintve is eltér Görögországtól, Spanyolországtól vagy Olaszországtól, mert társasági kulcsa a legalacsonyabb az Európai Unióban (ez a lowtax szakértőinek véleménye, de ugye ott van a 10 százalékos gibraltári és magyar társasági adó is).  Erről nem szabad elfeledkezni, mert a befektetők és a bankok nagyon odafigyelnek arra, hogy hol telepedjenek le, ha az EU-ban meg kell jelenniük. Ha a kormány továbbra is befektető barát intézkedéseket hoz, akkor biztosra vehető, hogy további pénzügyi szolgáltatók költöznek a szigetre, akik onnan irányítják európai hálózataikat.

Ez a Központi Bank egyik kimondott célja és továbbra is nagyon barátságos viszonyra törekednek a külföldi bankokkal. Ciprus már most is kitűnő bankhálózattal büszkélkedhet, nemcsak a belföldi piacon, de sok nemzetközi lehetőség is várja az érdeklődőket. Meg kell említeni a finanszírozási lehetőségeket a tengeri ágazatban, amelyben Ciprusnak kitűnően működő rendszere van, nem is szólva a baráti adózásról.

Már régen elmúltak azok a napok, amikor Ciprus és Málta az orosz tőke menekülésének célpontjai voltak. A pénzmosás elleni 1996-os törvények sikeresnek  bizonyultak: ezt az 1998-as európai vizsgálóbizottság jelentése is alátámasztotta. A törvényt 2007-ben megújították és megszigorították az EU Direktíváknak megfelelően.

A jelenlegi törvény értelmében a Ciprusi Központi Bank a felelős felülvizsgálati szerv minden a banki tevékenységekben és pénzátutalási üzletágban dolgozó számára.

1997 óta tevékenykedik a Pénzmosás Elleni Különleges Egység a Főügyészségen belül, amelynek feladata a gyanús tranzakciók és pénzmosási esetek kivizsgálása. A pénzmosás elleni vizsgálatok során az egység a bíróságtól kérvényezheti minden információ átadását, amely akár banki is lehet, valamint a pénzmosásban érintett eszközök befagyasztását és elkobzását is.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Új és megbízható offshore bankolási lehetőség

Ciprusi offshore bank

Ciprusi bankszámlanyitás menete

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás ciprusi offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr792346543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása