HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Mi az az offshore cég?

2010.10.07. 12:12 offshoreceg


offshoreceginfo-mi-az-az-offshoreAz offshore eszközök használata egyre megszokottabbá válik, egyre több kis és középvállalkozás optimalizálja adóját külföldi cégalapítással.

De mit is jelent az, hogy offshore?
Szó szerint az, hogy a “partokon kívüli”, ez az angol kifejezés magyarra lefordítva egyszerűen annyit jelent, hogy külföldi. Tehát minden külföldi üzlet, banki transzfer valójában offshore művelet, attól függetlenül, hogy a cél adóoptimalizálás volt-e vagy akár adóparadicsomban zajlott-e az üzlet.

Az offshore adózás történelmi előzménye az volt, hogy a Csatorna-szigetek bankjai adómentességet kaptak az angol uralkodótól, hogy ezzel is segítsék a védelmi beruházások kifizetését. Később a gyarmatokon dolgozó tisztviselők, katonák, hivatalnokok kaptak adómentességet azért, hogy hazájuktól és általában családjuktól messze végezték kötelezettségüket.

Mi az az offshore adózás vagy adóoptimalizálás?
Rengeteg olyan ország, jogterület létezik, ahol az ott alapított cégek külföldi tevékenységét nem adóztatják vagy a sarc nagyon alacsony mértékű.
Az ilyen területeket Európában alacsony adózású országoknak nevezik. A nem Európában található országokat megvetően adóparadicsomnak szokás hívni, pedig mióta szinte mindegyik eleget tett az OECD adózási szabványainak, azóta hivatalosan kis pénzügyi központ (SFC) a nevük. Az ilyen jogterületeken általában nincs vagy nagyon alacsony a társasági adó, nyereség adó, jövedelemadó, tőkeadó, vagyonadó, illetékadó. Kevés vagy nincs valutaátváltási szabályozás. Nincs a gépjárművekhez, hajók bejegyzéséhez kötődő adó. Nincs vagyonvizsgálat. Gyakran hirdetnek üzleti útlevél programot, azaz vásárolni lehet útlevelet. A cégeket vezetheti névleges igazgató. Ez azt jelenti, hogy van olyan személy vagy cég, amely ellátja az igazgatói teendőket. Emiatt nem derül ki, hogy ki az offshore társaság valódi haszonélvezője.

Tehát az offshore cég olyan társaság (kft,rt, partnerség, IBC, stb) amelyet külföldi alacsony adózású terülten jegyeznek be.

Az offshore a köznyelven egyre gyakrabban szitokszó, mint például a bankár. Ennek az oka az, hogy a politikusok előszeretettel szidják az adóoptimalizálás eszközeit, miközben maguk nagyon is szívesen élnek ezekkel. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: a legsikeresebb vállalkozások minden lehetőséget felhasználnak, hogy törvényesen csökkentsék költségeiket és növeljék bevételeiket. Aki kimarad, az lemarad.

Az offshore cégalapításhoz, adótervezéshez és bankszámlanyitáshoz minden esetben szakértői segítség szükséges. Ne alapítson online módon offshore céget, mert ehhez a struktúrához minden esetben szükséges egy ügyvéd segítsége! Ha nem köt ügyvéddel szerződést, akkor Ön védtelen lesz! Az offshore műveletek sokkal olcsóbbak és biztonságosabbak, mint az átlagos onshore (azaz hazai) vállalkozások. Csak meg kell ismernie a lehetőségeket és élni ezekkel.

További cikkek:

Minden szükséges információ offshore cégalapításhoz és offshore műveletekhez!

Szólj hozzá!

Címkék: adócsökkentés offshore adóparadicsom adóoptimalizálás adóelkerülés offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore company offshore bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr222352867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása