HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Tanácsok afrikai offshore befektetésekhez I. rész

2010.10.12. 11:46 offshoreceg


offshoreceginfo-afrika-offshoreA legtöbb afrikai ország alkalmaz valamilyen valutaváltási szabályozást vagy korlátozást.

“Vannak kivételek, ahol nincsenek ilyen szabályozások”, mondta az az AfricaNewsnak Michael Butler a PwC-től.  “Ilyen kivételes országok Botswana, Egyiptom, Knya, Mauritius, Ruanda, Uganda és Zambia. ”

A PwC Dubaiban tartott Afrikai Adó Szimpóziumon rendezvényén Butler elmondta, hogy emiatt az Afrikában befektető offshore cégek valószínűleg találkozni fognak valamilyen valutaváltási korlátozással.

“Biztosan előfordul, ha például Nigériában vagy Mozambikban fektetnek be.  Különféle szinteken előfordul Dél-Afrikában (azaz sokak számára “Afrika kapujában”), ha afrikai jelenlétüket irányító központjukat ott alapítják. Ilyenkor a működési terület és Dél-Afrika között is lesz valamilyen szabályozás, majd amikor Dél-Afrikából haza akarják juttatni.

BÁr a külföldi befektetők gyakran kritikusak az afrikai valuta törvényekkel, Butler szerint a rendelkezéseknek  a fejlődő országokban jó oka van.  “A Központi Bankok figyelik és ellenőrzik a külföldi fizetőeszközök ki és bevitelét, valamint hazavitelét, hogy megvédjék a hazai fizetőeszköz értékét az esetleges offshore kifizetésekkel történő visszaélések megelőzésére.  A gazdasági krízis bebizonyította, hogy a térség Központi Bankjai jól döntöttek.

Butler arról is beszélt, hogy az ilyen pénzforgalmi korlátozások országonként eltérnek, ezért az offshore befektető nem árt, ha megismeri a ki és beutalások és a külföldiekre vonatkozó előírásokat vagy szakértői segítséget kér.

“Néhány országban nincs szabályozva, hogyha nem belföldi-illetőségű cégek hazai társaságok részvényeit ellenőrzik, máshol különleges rendelkezések vonatkoznak erre az esetre, például Nigériában a belföldi hajózásra és az olaj, valamint gázszektorra.

“A legtöbb korlátozásokat bevezető országban ráadásul részletes dokumentáció szükséges és például Nigériában nem lehet visszamenőleges jóváhagyást szerezni. Emiatt az offshore befektetőknek szorosan együtt kell működniök a bankárokkal és a tanácsadóikkal. ”

A transzferár mindig kérdéses. A hivatalos ügynökségek, akik a transzfereket intézik ráadásul annak bizonyítását is kérhetik, hogy a teljesítés valóban abban az országban történt. Nigériában nyújtott tanácsadói és technikai szolgáltatás esetén be kell mutatni az útlevél másolatát, a repülőjegyet és a szállodai számlát, a feladat elvégzését és az befizetett adó igazolását.  Valamint azt is, hogy a szolgáltatás díja az adott esetre vonatkozik és nm átalánydíj. Különféle árkategóriákat is meghatározhatnak, hogy megakadályozzák a túlzott mértékű kiutalásokat.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Információk afrikai offshorecég alapításról!

Dél-Afrikai céges bankszámlanyitás menete

Szólj hozzá!

Címkék: adócsökkentés offshore adóoptimalizálás adóelkerülés offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr682364986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása