HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Levonták a UBS-ügy tanulságait

2010.10.21. 15:05 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-fubs-megintA Svájci Szövetségi Tanács bejelentette, hogy a UBS-botrány kezeléséről szólójelentés ajánlásainak alapján dolgoznak ki intézkedéseket. Az Ellenőrző Bizottságok (CCs) a közgyűlés számára készítette el jelentését, melynek neve: “Svájci hatóságok a gazdasági krízis nyomása alatt és a UBS ügyféladatok kiadása az USA-nak“. A tervezett intézkedések között szerepel, hogy meg kell erősíteni az államszövetség korai felismerési rendszerét és, a krízis kezelést és a stratégiai vezetést, hogy rugalmasabbá tegyék a pénzügyi rendszert a válságokkal szemben és meghatározzák a kormányzati felelősségvállalás kereteit.

A Szövetségi Tanács elismerve a kontroll fontosságát megköszönte a CCs munkáját, azaz a megbízható elemzést.

A CCs jelentés megerősítette, hogy a Szövetségi Tanács lépései a UBS megmentésének ügyében “megfelelők” voltak. Sőt az intézkedések végül eredményt hoztak és pozitív hatást gyakoroltak az ország gazdaságára és pénzügyi stabilitására. A Bizottságok véleménye ebben a kérdésben megegyezik az IMF és az OECD elemzésével.

A Szövetségi Tanács részletesen elemzi a CCs által javasolt 17 törvénymódosítást és kijelentették az ajánlások legtöbbjét el fogják fogadni. A Tanács szerint az intézkedések célja, hogy erősítsék az ország pénzügyi rendszerének ellenálló képességét a jövőbeni krízisek ellen, javítsák az együttműködést a pénzügyi szektor szereplői között és jobban szabályozzák a saját tőke és likviditási előírásokat.

Azt is bejelentették, hogy a Szövetségi Tanács korai előrejelző rendszert akar kiépíteni, hogy időben érzékelhessék a svájci érdekeket veszélyeztető történéseket. Ezen kívül ösztönzik a koordinációt a minisztériumok és kancellária között. Újrafogalmazzák a Szövetségi Tanács küldöttségeinek feladatait és kiszélesítik az általános titkár jogkörét.

A jelentés bizonyos ajánlásai helyett a Tanács alternatív megoldásokat javasolt.  Például a UBS korábbi vezetésének felelősségrevonása szerintük túl drága lenne és nem szolgálná a kitűzött célokat.

Kapcsolódó cikkek:

Minden információ a UBS-ügyrő!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr42388635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása