HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Új utakon a svájci magánbankolás

2010.10.22. 12:53 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-maganbankolas-jovojeA svájci privátbankokról szóló legújabb elemzések is figyelmeztetnek arra, hogy a kisebb piaci résztvevők a költségek növekedésére és a beáramló eszközök csökkenésére számíthatnak.

A svájci vagyonkezelési iparágat erősen szorongatják az adókerülés elleni globális keresztesháború, a szabályozások szigorítása okozta költségek az egyre óvatosabb befektetők miatt csökkenő nyereség, írja a swissinfo.

A svájci bankokat ugyanúgy megviselte a pénzügyi válság, mint a külföldi konkurenseket, az általuk kezelt összeg ötödével csökkent 2008-ban, míg tavaly a jobb feltételek 8.4 százalékos emelkedést hoztak.

De Svájc is megszenvedte, hogy az offshore vagyonok oroszlánrészét az alpesi országban kezelik. A globális és összehangolt támadás az adókerülők ellen és az adóamnesztiák miatt hatalmas összegeket vontak vissza Európába és az Amerikai Egyesült Államokba.

A svájci bankokba áramló pénz 2009-ben egy százalékkal előzte meg az azt megelőzőt. Ennek a summának a nagy része a feltörekvő ázsiai és dél-amerikai piacokról érkezett, valamint az egyre fontosabb onshore műveletekből.

A PricewaterhouseCoopers (PwC) felmérése, amelyben 111 bankot kérdeztek, elég szomorú képet fest a kisebb szereplők helyzetéről (amelyek legfeljebb 2 milliárd svájci franknyi vagyont kezelnek) és még a közepes nagyságú pénzintézeteknek sincsen lehetőségük költségcsökkentésre vagy nagyobb arányú külföldi onshore műveletekre.

A PwC szerint a megfelelés az új banki és adózási szabályoknak 10-30 százalékos többletköltséggel jár. Ráadásul a külföldi onshore üzlet infrastruktúrájához szükséges munkaerő felvétele is csak a nagy bankok számára elérhető.

Azonban a svájci magánbankolás (private banking) még mindig nagyon vonzó az ország vagyonkezelési hagyományai miatt. A PWC elemzői szerint kelet-európai, közel-keleti, ázsiai és latin-amerikai befektetők minden bizonnyal örömmel jelennek meg a közeljövőben Svájcban.

“Arra számítunk, hogy fokozott konszolidáció vár a kis és közepes nagyságú bankokra”, áll az elemzésben. ”
Főleg azok a kis bankok számolhatnak kihívásokkal, amelyek a határokon átnyúló üzletekkel foglalkoztak.”

Egy évvel ezelőtt a KPMG és a st. galleni Svájci Banki Intézet felmérése is ugyanerre a következtetésre jutott.

Azonban a magánbanki szektor megtizedelődésére még várni kell, mert a külföldi vásárlók egyelőre kivárnak.
Megfigyelők szerint ennek oka az, hogy abban reménykednek, hogy a problémák miatt csökkennek az árak. Számos svájci magánbank azonban elutasította a konszolidáció lehetőségét, mert szerintük a kisebb játékosok mozgékonyabbak, képesek az alkalmazkodásra és az alkalmazkodásra.

Néhány bank már olyan területekre merészkedett, mint a fenntartható vagyonkezelés, valamint a sport és szórakoztató ipar celebjei által megkeresett vagyonok kezelése.

A svájci pénzügyminisztérium pedig közben azon dolgozik a bankszektor közreműködésével, hogyan lehet az országban kezelt külföldi vagyonokra úgy forrásadót kivetni, hogy ne számítson adókerülésnek és a banktitok is megmaradjon.

A Helvea ügynökség becslése szerint a svájci bankokban tartott 836 milliárd svájci frank értékű európai eredetű vagyon nyolcvan százalékát nem jelentették be az illetékes adóhatóságoknak.

Jelenleg a svájciak Németországgal tárgyalnak adózási ügyekben és várhatólag még ebben októberben megállapodnak. A német ügyfelek ráadásul folyamatosan viszik ki a pénzüket Svájcból, mióta a svájci bankokból lopott ügyféladatokat adnak el az adóhatóságnak.

Svájc azt javasolja, hogy forrásadót vetnek ki a német ügyfelek betéteire, majd az adót átadják a német adóhivatalnak.

Egy ilyen lehetőség megmentené a svájci offshore bankolást, főleg ha más országokkal is sikerülne megállapodni.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci magánbankok

Online magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

A svájci magánbankolás jövője

Vagyonkezelés Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr62390752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása