HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Aruba offshore cégalapítás: Összefoglaló

2010.09.13. 10:09 offshoreceg


offshoreceginfo-aruba-offshore-ceg-alapitasAruba egy kis (75 négyzetkilométer) sziget Venezuela partjainál, a lakosság 209-es adatok alapján 103.000 fő. A Holland Antillákról 1987-ben vált le, de továbbra is a Holland Királyság része. A jogi, politikai és közigazgatási rendszer továbbra is holland mintán alapul, de az angol közösségi jog is hatott, főleg az offshore szabályozás tekintetében.

A kormány, a bíróság és a Központi Bank a fővárosban, Oranjestadban találhatók.Hivatalos nyelv a holland, de angolul is sokan beszélnek, a helyi nyelv a Papamiento nevű kreol dialektus. Helyi pénznem a forint, amelynek kötött árfolyama 1 amerikai dollár = 1.79 Af.  Orenjestadban forgalmas repülőtér található.

Aruba az Európai Unió társult területe. A helyi gazdaság nagyon nyitott és erősen függ a turizmustól és az offshore üzletágtól. Az áruk nagyrésze importált, mert kevés a természeti erőforrás. Az egyik fontos olajfinomítót például bezárták, de mostanában újból megnyílt az átmenő hajóforgalom miatt.  Az egy főre jutó GDP 21.800 volt 2004-ben, ez volt a legmagasabb érték a régióban. A gazdaság biztos lábakon áll, gyakori a munkaerőhiány is.

A helyi adók elég magasak a letelepedettek részére, de az offshore rendszer kitűnő. Az offshore történelmi háttere a második világháborúig nyúlik vissza, amikor a német megszállás elől, sok holland cég menekült a szigetre. A holand és dél-amerikai pénzügyi kapcsolatok azóta is kitűnőek. A pénzügyi és szakmai infrastruktúra nagyon fejlett, köszönhetően a holland polgári jognak. A fő offshore szektorok a banki, engedélyezési és biztosítási. Az offshore tevékenység adóterhe kevés, de nem elhanyagolható. Létrehoztak egy Szabad Zónát is, amely sikeresen vonzotta az európai és amerikai termelő vállalatokat.

Arubának adóegyezménye van Hollandiával, amely sok előnyt biztosít és működik a forrásadó rendszer is. Nincs banktitok, de az offshorecégek haszonélvezőinek nevét nem kell nyilvánosságra hozni. A jogterület eleget tesz az adóügyi jogsegély kérelmeknek, bár a helyi szakemberek gyakorlottan tartják a diszkréciót.

Tovább...

Szólj hozzá!

Címkék: vagyonosodási vizsgálat adócsökkentés adóoptimalizálás off shore adóelkerülés offshore cég offshore jelentése offshore cég alapítás aruba aruba bankszámla nyitás offshore company offshore bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr992292293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása