HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Thai üzleti és magán bankszámla megnyitásának menete

2010.09.28. 11:04 offshoreceg


A bankszámlanyitás Thaiföldön című cikk folytatása!

kulfoldibankszamlainfo-thai-uzleti-bankszamlaKülföldiek négyfajta bankszámlát nyithatnak Thaiföldön:

-Thai baht (helyesen magyarul bát) megtakarítási számla
-Folyószámla
-Devizaszámla
-Üzleti bankszámla

Thai baht megtakarítási számla

Ez a legáltalánosabban használt bankszámla típus. Külföldiek minden további nélkül nyithatnak ilyet munkavállalási engedély nélkül, de be kell mutatniuk útlevelüket és a helyi nagykövetségük ajánlását. Pletykák szerint nem minden bankfiókban lehet ilyet nyitni, ilyenkor érdemes több pénzintézet bankfiókjait felkeresni vagy elmenni a központba. Munkavállalási engedély hiányában nem lehet online vagy telefonos banki szolgáltatásokat igénybe venni, de  ATM kártyát és betétkönyvet igen.

A bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok általában a következők:
-útlevél
-munkavállalási engedély (azonban néhány bank enélkül is nyit bankszámlát, érdemes megkérdezni több fiókban)
-nagykövetségi ajánlás.

A minimum betéti összeg baht alapú bankszámlanyitáskor általában 500 THB.

A számlatulajdonos számlanyitáskor rögtön megkapja a bankautomaták használatához szükséges kártyát. Természetesen lehet hitelkártyát is igényelni, de csak azok kérvényezzék, akiknek van munkavállalási engedélyük, vízumuk és tudják jövedelmüket igazolni.

Folyószámla

Ezt a számlát kicsit bonyolultabb megnyitni a csekk könyv kiadása miatt. Mindenképpen szükséges hozzá munkavállalási engedély. A nyitóbetét legkisebb összege is magasabb lesz.

Deviza alapú betétszámla

Ezt többfajta devizában lehet megnyitni, eltérő minimális betétekkel. Ehhez más dokumentumok is szükségesek, mint a nagykövetség, munkaadó vagy külföldi bank ajánlása, fizetési bizonylat, hitelképesség bizonyítása vagy hazai bankgarancia.

Üzleti bankszámla

Thaiföldön üzleti bankszámla megnyitásához szükséges minden céges irat, útlevél érvényes vízummal és munkavállalási engedély. Bár elvben minden egyszerű, nem árt szakértő segítségét igénybe venni, aki előkészíti a szükséges iratokat. Az üzleti bankszámlához is jár a bankkártya és a csekk könyv, valamint az online bankolási lehetőség.

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás magán üzleti céges bankszámlanyitás thaiföldön

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr32329075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása