HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Arubai adómentes offshore társaság (AEC)

2010.10.05. 12:54 offshoreceg


offshoreceginfo-aruba-offshore-cegalapitasAz Arubai Adómentes Offshore Társaságok (AEC, Aruba Vrijgestelde Vennootschap) létrehozását engedélyező törvény 1988-ban lépett életbe. Ezt a befektetők kedvezőbbnek találták, mint más típusú helyi offshore társasági formákat, mert kevesebb volt az alaki követelmény és a szabályozás. Ez olyan korlátolt felelősségű társaság volt, amely részvényeseinek felelőssége csak a be nem fizetett tőke nagyságára terjedt ki.

Az AEC-t úgy is ismerték, mint “nulla adózású társaság”, mert semmilyen Arubán kívül folytatott üzleti tevékenység után nem kellett adót fizetni, amíg a céget közvetlenül vagy közvetetten nem arubai lakosok irányították.

Az AEC fő jellemzői következők voltak:
-A minimális tőke 10.000 arubai forint, amelyből legalább egy olyat ki kellett bocsátani, amelynek névértéke minimum 1 forint volt.
-A tőkét bármilyen pénznemben ki lehet fejezni.
-Egy befizető is megalapíthatta a céget és nem kellett a cégalapítás hírét hivatalos újságban megjelentetni.
-A cégalapítás illetékmentes.
-A részvények lehetnek szavazati jogúak vagy nem, lehetnek korlátozott szavazati jogúak vagy elsőbbségiek. Engedélyezett a bemutatóra szóló és értékmegjelölés nélküli részvény is.
-Ha a társaság igazgatója természetes személy, akkor nem lehet arubai lakos, de ha az igazgató egy cég, akkor a vállalti igazgatók lehetnek belföldiek.
-Nincs szükség igazgatói és üzleti engedélyekre.
-Az AEC-nek lennie kell helyi bejegyzett irodájának és képviselőjének.
-Nincs szükség könyvelésre vagy a számlák megőrzésére, kivéve ha a társaság alaptőkéje bemutatóra szóló részvényekben több, mint 50.000 arubai forint.
-Egy AEC nem folytathat üzleti tevékenységet Arubán, kivéve az irodájának fenntartásához kapcsolódó feladatokat.
-Az AEC-re nem vonatkoznak valuta korlátozások.
-A részvényesek gyűlését bárhol a világon meg lehet tartani és nincs szükség jegyzőkönyvre.

A kormánynak kifizetendő éves regisztrációs díj 285 amerikai dollár volt és még 40 dollár a cégbíróságnak. Ezenkívül a helyi ügynököt is ki kellett fizetni.

A cégalapítás elég gyorsan, azaz pár nap alatt megtörtént, amely nagyon gyorsnak számított.

Az AEC rendszer változásairól és a jelenlegi “offshore” lehetőségekről itt olvashat többet!

Kapcsolódó cikkek:
Minden fontos információ Aruba offshore lehetőségeiről, üzleti környezetéről és letelepedésről.

 

Szólj hozzá!

Címkék: offshore adóparadicsom adóoptimalizálás adóelkerülés offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshore jelentés offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore cég alapítás aruba offshore company offshore bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr642346538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása