HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

A Bázel III.-nál is keményebb a svájci bankok szabályozása

2010.10.06. 12:42 offshoreceg


svajcicegalapitasinfo-svajci-kotvenyA UBS és Credit Suisse svájci óriásbankoknak majd kétszer akkora tőketartalékot kell felhalmozniuk, mint amennyit az új nemzetközi Bázel III. szabványok előírnak.

A kormány “túl nagy, hogy tönkremenjen” bizottsága hétfőn jelentette be, hogy a lépéssel korlátozzák annak kockázatát, hogy valamelyik óriásbank csődje bajba sodorja a gazdaságot.

A bizottság a krízis és a UBS 2008-as kormány általi kisegítése nyomán jött létre.

A bizottság a szabályzó testületek és bankok vezetőiből, valamint iparági szakemberekből áll. Az ő döntésük alapján a két pénzintézetnek a  Bázel III. szabványnál is több, a kockázatokkal súlyozott eszközértékük tíz százalékát kellene saját tőkeként tartaniuk. Ezen kívül a bankoknak további kilenc százalékot CoCo(átváltható) kötvény formájában kell tartalékolniuk.

Így a rendszerszinten fontos két nagy banknak 19 százaléknyi tartalékot kell felhalmozniuk.

A CoCo kötvények olyan értékpapírok, amelyek egyfajta biztosításként működnek, ha beüt a baj, akkor leveszik a terhelést az adófizetőkről.

Az ilyen kötvények tulajdonosai kötelezik magukat, hogy banki részvényeket vásárolnak, ha nagyon rosszra fordul a helyzet. Ez garantálja a bankok számára, hogy készpénzhez (tőkeinjekció)jutnak, amikor nagy szükség lesz rá.

Az új svájci szabályok jelentősen szigorúbbak, mint a Bázel III. szabvány, amelynek múlt hónapban elfogadott előírásai szerint hét százaléknyi tartalékot kellene képezni.

Az új szabályozás hivatott megakadályozni a következő pénzügyi világválságot.

Az új svájci szabályozás 2018-ig tart, utána a nemzetközi szabvány lesz a mérvadó, közölte a bizottság.

“Az intézkedések erősítik a svájci pénzügyi központ hosszú távú ellenálló és versenyképességét”, mondta Philipp Hildebrand, a Svájci Nemzeti Bank elnöke.

A Svájci Bankárok Szövetsége (SBA) arra sürgette a svájci szabályzókat, hogy a világ többi részét is szólítsák fel a rendszerszinten fontos bankokra vonatkozó rendelkezések elfogadására.

A G-20 országok novemberben tanácskoznak arról, hogy a Bázel III. szabályozás elég-e ahhoz, hogy megakadályozzák a nagy bankok csődjét követő esetleges összeomlást a nemzeti gazdaságokban.

Patrick Raaflaub, a Finma elnöke a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy bízik abban, hogy a többi ország is követi Svájc példáját.

A kemény feltételekről mindkét óriásbank azt nyilatkozta, hogy időre teljesítik ezeket. A UBS azzal egészítette ki a nyilatkozatot, hogy emiatt valószínűleg nem fizetnek osztalékot a következő néhány évben.

Szólj hozzá!

Címkék: svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr42350492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása