HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Offshore bankok Belize-ben

2010.10.15. 15:32 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-belize-offshore-bankA belize-i kereskedelmi bankok főleg a helyiek igényeit szolgálják ki, de már létezik az offshore bankok kis, de gyorsan növekvő közössége is. Az offshore bankok egyébként manapság jobban szeretik az “nemzetközi bank” elnevezést. Az offshore bankok tevékenységét a pénzintézeti törvény (1995), az offshore banki törvény (1996) és a pénzmosás elleni törvény (1996) határozzák meg.

Az  offshore bankok szabályzója a Belize Központi Bank, irodáik vannak az országban, bocsáthatnak ki bankkártyát, nyújthatnak takarék és lekötött betéti számlákat is. Az ilyen bankokban vezetett számlákra nem vonatkoznak a helyi adószabályok és valutaváltási törvények, valamint lehet ezeket a jelentősebb pénznemekben vezetni, például dollár, euró, stb. A nemzetközi bankok Belize-ben nagyon ügyelnek az ügyfelek adatainak biztonságára, gyakorolják a banktitkot, de bűncselekmény esetén kiadják az információkat. Belize-be érkező és onnan induló átutalás esetén nincs semmilyen átváltás belize-i dollárra.

Ezek a bankok nem üzletelhetnek belize-i állampolgárokkal vagy cégekkel. Az offshore bankok teljesítik az ENSZ szankciókat, így nem nyitnak számlát Irán, Észak-Korea, Szomália, Szudán, Elefántcsontpart, stb országok állampolgárai számára. A nemzetközi bankok állampolgárai számlanyitáshoz offshorecéget alapítanak (IBC)

A legnagyobb belize-i offshore bankok:

Atlantic International Bank: Tulajdonosa az Atlantic Bank. Szolgáltatásai közé tartoznak a betéti számlák, személyi-előtakarékossági számlák (minimum 1000 dollár), amelynek kamata kb. 2.25% volt a cikk megírásának idején. megtakarítási számlán 25000 dollár kamata kb. 3%. A lekötött betétek legkevesebb 20000 dollárral 2.25 és 6% közötti kamatot fizetnek függően az összegtől és a lekötés időtartamától. Céges számlák, hitelkártyák és befektetési és ügynöki számlák. Egyéb szolgáltatások: offshore vagyonkezelő (trust) és Nemzetközi Üzleti Társaságt (IBC) alapítás.

Belize Caribbean International Bank:  A Belize Bank Holdings egyik részlege, 2006 óta működik. Az offshore bank részvényeit bevezették Trinidad és Tobago tőzsdéjére. Foglalkoznak látra szóló betétekkel, minimális összeg 1000 dollár. Szolgáltatásai közt szerepel a hitelkártya kibocsátás, céges számla és kölcsönzés. Számlát vezetni lehet dollárban, euróban, kanadai dollárban és angol fontban is.

Caye International Bank: 2003-ban nyílt és San Pedroban található. Jelenleg a bank vegyesen kínál betéti és hitel szolgáltatásokat külföldieknek. A betéti kamatok (minimum 5000 dollár esetén) jelenleg 0.5% és 1.25% között vannak, takarékbetétek esetén (minimum US$5,000) 0.75% éa 3% között.

Provident Bank and Trust: Ennek a banknak Belize Cityben található az irodája, tulajdonosi köre pedig a híres és ellentmondásos Glenn D. Godfrey, ügyvédhez és üzletemberhez kapcsolódik.  A látra szóló btét megnyitásához legkevesebb 3000 dollár szükséges, megtakarítási számlához 500 US$, prémium megtakarítási számlához 5000 dollár, a lekötött betétekhez pedig legkevesebb 25000 amerikai dollár szükséges.  A bank lehetőséget ad online banking megoldások igénybe vételére, bocsátanak ki hitelkártyát, stb.

Kapcsolódó cikkek:

Offshore bankolás Belize-ben I.rész: a kereskedelmi bankok

Belize offshore: Valutaváltás

Belize üzleti környezete offshore banki műveletekhez

Belize offshore banki információk és bankszámlanyitás menete

Belize offshorecég alapítás és működtetés

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás blize offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr362374083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása