HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Bankszámlanyitás és bankolás Ausztráliában

2010.10.26. 15:31 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-ausztral-bankszamlanyitas1A napi ügymenethez a legcélszerűbb folyószámlát (közismertebb helyi nevén tranzakciós számlát) nyitni Ausztráliában. Ennek birtokában lehet használni bankautomatát, csekk könyvet, EFTPOS-kártyát, lehet fizetni közüzemi számlákat, igénybe venni online bankolási lehetőségeket, stb.

A legtöbb embernek Ausztráliában két bankszámlája van, egy folyószámla a napi költségek intézésére és egy megtakarítási számla a hosszú távú takarékoskodásra.

Számlanyitás előtt mindenképpen össze kell hasonlítani a különböző bankok költségeit és díjait, a kamatokat (külön ügyelni a hitelkártya és betéti kamatokra), ezenkívül az igénybe vehető szolgáltatásokat.

Ha valaki Ausztráliában akar munkát vállalni kétheti vagy havi fizetés mellett, akkor érdemes rögtön számlát nyitni bankban, lakás és takarékpénztárban, vagy takarékszövetkezetben. A fizetést a munkaadó egyből a számlára fogja utalni. A hetente vagy kéthetente fizetett alkalmazottak gyakran készpénzben veszik át a bért, de ilyen esetben is érdemes számlát nyitni. Az újonnan érkezők hat héten belül is nyithatnak bankszámlát, ehhez csak egy útlevél szükséges.

Ha valaki postai úton akar bankszámlát nyitni, akkor csatolni kell az útlevél fontos oldalainak hitelesített fénymásolatát, látszódnia kell az útlevél számának, a lejárati időnek, az aláírásnak, a fotónak, a vízumnak (ha szükséges). Ezenkívül szükség lesz a jogosítvány másolatára is.

A bankoknak a vonatkozó törvények értelmében egyértelműen igazolniuk kell a számlatulajdonos kilétét vagy az aláírók kilétét. Ehhez megfelel egy elismert személy vagy a korábbi bank ajánlása, jótállása.

A legtöbben rendszeres kiadásaikat is folyószámlájuk segítségével fizetik állandó átutalási megbízási megbízással vagy csekken. A számlákat egyébként telefon útján a számlaadatok bediktálásával is lehet rendezni.  A bankszámlakivonatok általában havonta érkeznek, a kamatokat napra számolják és negyedévente fizetik ki.

A folyó vagy tranzakciós számlákra rendszerint nagyon kevés kamatot fizetnek 0.1-0.5 százalék között. Ha a számlán rendszeresen több, mint ezer euró nagyságrendű összeg van, akkor már érdemes odafigyelni arra, hogy melyik bankban és milyen számlán legyen a pénz. A számlanyitáshoz szükséges nyitási összeg általában akár csak egy dollár is lehet, azonban nem árt többet rárakni, hogy legyen elég keret a banki díjakra. A megtakarítási számlák megnyitásához szükséges legalacsonyabb összeg 50-5000 dollár között mozog. Bizonyos magas forgalmú számlákon pénzt levenni vagy feltenni a számlára is csak ezer dollárnál többet lehet. A kamat függ a számlán lévő összeg nagyságától.
A nem belföldinek számító számlatulajdonosok tíz százalék forrásadót fizetnek a banki jövedelmeik után Ausztráliában, ezt a kamatfizetéskor vonják le.

Kapcsolódó cikk:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete ausztrália offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr632400592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása