HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Bankszámlanyitás Paraguayban

2010.11.15. 13:11 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-bankszamlanyitas-paraguayParaguayban nincs offshore banki ágazat, ezért általában a külföldiek számára nem túl vonzó a helyi bankszámla megnyitása.

Két oka lehet annak, hogy valaki Paraguayban akar bankszámlát nyitni:

1.  Amikor valaki tartózkodási/letelepedési vízumért folyamodik, akkor be kell mutatni (hacsak nincs a tulajdonában ingatlan) 5000 amerikai dollárnyi bankbetétet egy paraguayi bankban.

2. Ha valaki Guranai-ba (PYG) akarja fektetni a pénzét, akkor szükség lesz egy paraguayi bankszámlára, mert más országbeli bankok nem kínálnak számlavezetést paraguayi pénznemben.

Ezekben az esetekben lehetséges külföldieknek bankszámlát nyitni paraguayi bankban, de semmiképpen sem egyszerű. A Nemzeti Bank régebbi útmutatója megtiltja a számlanyitást olyan személyek számára, akik nem rendelkeznek helyi személyi igazolvánnyal (cedula).

Forrásaink szerint az egyetlen olyan pénzintézet, amely megoldásokat kínál az állami tulajdonú Banco Nacional de Fomento. Ott nem belföldi illetőségű ügyfelek is nyithatnak megtakarítási számlát, amelynek a neve: Caja de Ahorro. A számlanyitáshoz személyesen meg kell jelenni és szükség lesz egy banki ajánlásra, illetve az útlevélre. Nem árt a spanyoltudás, illetve kell egy paraguayi lakcím is. Levelezés útján nem lehet számlát nyitni.

Kapcsolódó cikk:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr302449981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása