HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Iszlám finanszírozás vagy SRI?

2010.09.08. 10:59 offshoreceg

A “Konferencia az iszlám finanszírozás európai lehetőségeiről” című cikk folytatása!

Érdekes módon azonban még a muszlim vallású országokban is jóval elterjedtebb a nyugati modell, mint az iszlám finanszírozás. A Lucerne-ben tartott konferencián elhangzott, hogy a maláj piacon is csak tizenöt százalék az iszlám termékek aránya, pedig Malajziát tekintik a sária-kompatibilis finanszírozás fellegvárának.

Az iszlám finanszírozás még gyermekcipőben jár és eltérően fejlődik a nyugati modellektől, emiatt a befektetők nehezebben mérik fel a lehetőségeket. Az egyik probléma az, hogy a termékeket muszlim tudósoknak kell jóváhagyniuk és sária törvényeinek értelmezése jelentősen eltérhet.

A legelfogadottabb, bahreini szabályzó hatóság tavaly áttekintette a teljes iszlám kötvénypiacot és arra a megállapításra jutottak, hogy a termékek 85 százaléka egyáltalán nem felel meg a muszlim előírásoknak.

Emiatt nem csoda, hogy a rugalmasságukról ismert svájci magánbankok (amelyek rengeteg befolyásos közel-keleti ügyféllel rendelkeznek) sem dolgozták még ki saját iszlám termékeiket.

Tovább.......

Szólj hozzá!

Címkék: vagyonkezelés magánbankolás svájci bankszámla nyitás sária bíróság külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás iszlám finaszírozás iszlám pénzkezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr822279865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása