HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Enyhébb szabályokat várnak a svájci bankok

2010.09.20. 11:36 offshoreceg

 


svajcicegalapitasinfo-bazel-iii

A Svájci Bankárok Szövetsége (SBA) arra figyelmeztette a szabályzókat, hogy ne szorítsák meg túlságosan a bankokat a következő hónapokban zajló gyökeres változásokat okozó reformokkal.

Az SBA rendes évi elemzésének közlésekor a szövetség elnöke, Patrick Odier “arányos” szabályzásokat kért, amelyek “nem károsak a pénzügyi központra és a szélesebb gazdaságra”, írja a swissinfo.ch.

Ezen a héten a Bázeli Bankfelügyeleti Bizottság új szabályzása szerint a bankoknak nagyobb tőkét kell tartaniuk az esetleges veszteségek elkerülésére. A Bázel III. csomagban olyan rendelkezések is találhatók, amelyek előírják a biztonsági tartalékok minőségét is, azaz hogy a nem elég stabil eszközöktől meg kell szabadulni.

Bevezetnek egy új tőkeáttételi arányt, valamint korlátozzák a kölcsönök kereskedelmének mértékét is.

A bizottság további reformokkal akarja a szabályozni a nemzetgazdaság számára fontos “túl nagy, hogy csődbe menjen” típusú pénzintézetekre vonatkozó szabályokat is, mert egy esetleges csőd cégeket, munkahelyeket, de a kár a nyugdíjrendszert is veszélybe sodorhatja.

Svájc a nemzetközi szabványokhoz képest hagyományosan nagyobb tőketartalékot (a szabványoknál húsz százalékkal többet)követel meg a bankoktól, ez “Swiss Finish” néven ismert eljárás. Ennek újraértelmezéséről a hónap végén jelenik meg egy tanulmány.

Az SBA egyik leköszönt  lnöke, Urs Roth elmondta, hogy a szabályzásaikra büszke svájci bankokat, mindig is sokkal szigorúbb szabályok kötötték, mint más nemzetközi pénzintézeteket, eszközei értéke összesen a teljes GDP nyolcszorosa.

Azonban az SBA most már attól tart, hogy a túlzott szabályozás rontja a svájci bankok globális versenyhelyzetét.

A már húsz százalékkal magasabb tartalék összegét 2008-ban a UBS és a Credit Suisse is jócskán megemelték, még a nagyon nehéz gazdasági körülmények között is ötven százalékkal.

Roth szerint a két nagy bank “kibírja” a szigorúbb szabályzásokat. Mivel a svájci pénzintézeteknek hagyományosan erős oldaluk a vagyonvédelem, ezért ezek is célszerűnek tartják a biztonsági intézkedéseket.
Az erős tőke ugyanis növeli az ügyfelek bizalmát és biztonságérzetét. Miatt a svájci bankok mindig is több pénzt tartalékoltak, mint külföldi versenytársaik.

Tovább...

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank adócsökkentés adóoptimalizálás svájci bank svájci cégalapítás svájci bankszámla nyitás svájci cég svájci cégek bankszámla nyitás menete

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr302309584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása