HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Megszégyenítette magát a Finma

2010.09.24. 14:38 offshoreceg


svajcicegalapitas-finma-pofon1Szégyenben maradtak a svájci szabályzók, amikor felmentették Viktor Vekselberg orosz iparmágnást és két társát az állítólagos tőzsdei visszaélések vádja alól.

A bíróság szerint bizonyíték nélkül vetettek ki rekord összegű (40 millió svájci frank) büntetést a három üzletemberre az Oerlikon ipari vállalat átvétele után, írja a swissinfo.

A pénzügyminisztérium szakmai hírnevének az sem tett túl jót, hogy nem küldtek jogi képviselőt a Bellinzone-ban tartott két napos meghallgatásra, hogy további bizonyítékokkal igazolják állításukat, pedig ezt a bíróság elrendelte.

A csütörtöki ítélet indoklásakor a bíró elmondta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a vádlottak összeesküdtek, hogy titokban átvegyék az Oerlikont, ráadásul a vád “valószínűtlen”.

Peter V. Kunz, a Berni Egyetem szakértője szerint, az ítélet “katasztrofális” képet fest a svájci pénzpiac állapotáról.

“Az ügy még az első fokon sem jutott túl”, mondta a swissinfonak. Az ítélet megfogalmazása és a gyorsaság arra utal, hogy a bíróság így közölte, nem is értik, hogy került eléjük az eset”.

Vekselberg gyakran tűnt fel a svájci hírműsorokban, miután cégcsoportja, a Renova komoly felvásárlásokba kezdett 2006-ban. Közben a Georg Stumpf és Ronny Pecik vezette osztrák Victory csoport is jelentős felvásárlásokat hajtottak végre Svájcban.

A vád központjában a Renova és a Victory közötti Oerlikon részvények 2006-os adásvétele áll. A pénzügyminisztérium negyven millió svájci frankra büntette Vekselberget, Pciket és Stumpfot, mert szerintük titkos szövetséget hoztak létre.

A tavaly decemberi bírságot a svájci újságírók “erőltetettnek” nevezték, de olyan jelzők is elhangzottak, hogy “olyan, mint egy ökölcsapás az arcra”.

A Renova nyilatkozatot adott ki az ítélet után, szerintük a pénzügyminisztérium  és a szabályzók által benyújtott bizonyíték egyértelműen nem más, mint “egy nyilvánosan jegyzett társaság két független részvényesének szokásos piaci magatartása”.

A pénzügyminisztérium azt közölte, hogy nem nyilatkoznak, míg nem elemezték az ítéletet. De az ügy kapcsán rengeteg kérdés merült fel a média, az ipar és a svájci tőzsde (SIX)képviselőinek részéről.
Júniusban a SIX nyilvánosságra hozta, hogy nem történt intézkedés több száz bejelentett kereskedelmi szabálytalanság esetében.

A SIX szóvivője elmondta a swissinfonak, hogy az elmúlt tíz évben csak egy büntetőeljárás volt, amelynek eredménye 50.000 svájci frank volt. “Nyilvánvaló, hogy hiányosságok vannak a szabályzó testület munkájában”.

Az ítélet ráadásul befolyással lehet egy másik független eljárásra, amelyet a FINMA Renova ellen  indított a Victory és a Sulzer tervező cég felvásárlása ügyében.

Az Oerlikon üggyel ellentétben a FINMA szerint nyilvánvaló, hogy a Victory és a Renova nem jelentették be a Sulzer részvények megvételét.

A vizsgálati jelentésről, most a pénzügyminisztériumnak kell eldöntenie, hogy ismét megbírságolják-e Vekselberget, Peciket és Stumpfot.

További cikkek a Finma történetéről, szervezetei felépítéséről és működéséről!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr132320306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása