HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

HSBC a lopott banki adatokról

2010.10.11. 14:36 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-hsbc-kozlemenyAz európai adóhatóságoknak nem kellene lopott banki adatokat vásárolniuk, hogy adókerülőket találjanak az offshore központokban, nyilatkozta a HSBC egyik magánbankolási vezetője.

“Elég szomorú, hogy bármely kormány lopott adatok vásárlására kényszerül. Rossz dolgokkal nem lehet jót cselekedni”, nyilatkozta Leigh Robertson, a HSBC magánbankolási részlegének vezetője a Rutersnek.

A HSBC közleményben tudatta, hogy idén a bank egik IT-vel foglalkozó korábbi alkalmazottja  24.000 offshore számlatulajdonos adait lopta el, akik közül 15.000 még mindig a pénzintézetnél vezette számláját.

Azóta a lista több európai adóhatósághoz is megérkezett, amelyek rögtön eljárást indítottak a feltételezett offshore számla tulajdonosok ellen.

Európa-szerte hasonló nyomozások folynak, mert Németország korábban liechtensteini LGT banktól és a svájci Credit Suisse-től lopott adatokat vásárolt (az utóbbiról kiderült, hogy hamis).
Robertson elmondta, hogy emiatt sok ügyfelet vesztettek, de idén már sikerült a sok kiesést pótolni.

A HSBC magánbanki részlege 445 milliárd dollárnyi vagyont kezel, ebből 4.9 milliárd svájci frank új ügyfelektől érkezett.

Robertson azt is elmondta, hogy komoly munkába került a lopott adatok ügyében érintett ügyfelek megvédése, különösen azoké, akik már évek óta nem állnak kapcsolatban a bankkal.

A lopások oka az, hogy a fejlett gazdaságok fokozott erőfeszítéseket tesznek az offshore bankszámlákon található összegek kieső adóinak behajtására.

A mérföldkőnek számító UBS-esetben az amerikai adóhivatalnak sikerült ügyfél adatokat és 7 millió dollár kártérítést is kiharcolni a svájci óriásbanktól.

A legújabb amerikai törvénytervezet harminc százalékos adóval sújtaná a pénzüket külföldi bankban tartó állampolgárokat. Robertson szerint a jogszabály tervezet “hihetetlen” és szerinte az elfogadása esetén a pénzintézetek egyszerűen elfordulnak az amerikai piactól.

Kapcsolódó cikkek:

Minden fontos hír és tudnivaló a lopott banki adatokról!

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bankszámla nyitás külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr162362938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása