HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Ki mondta, hogy véget ért az offshore outsourcing?

2010.10.11. 14:35 offshoreceg


offshoreceginfo-offshore-outsourcingHiába a nemzetközi, főleg amerikai offshore ellenes berzenkedés, mégis egyre több cég szervez ki feladatokat offshore eszközökkel.

Az angol központú Harvey Nash IT személyzeti és menedzselt szolgáltatásokat nyújtó társaság felmérése szerint, idén az IT ipar vezetőinek 90 százaléka tervezi 2010/2011-ben, hogy valamilyen feladatot offshore területre szerveznek ki (főleg Indiába), jelentette a SiliconIndia. Az idei első negyedévben negyven pénzügyi szolgáltatással foglalkozó cég kötött kiszervezési szerződéseket, míg az ezt megelőző három hónap alatt 26. Figyelemre méltó eset volt például a Deutsche Bank 114 millió dolláros szerződése a GFT Technologies társasággal, melynek értelmében ezután a GFT lesz a felelős a fizetéssel kapcsolatos műveletek kezeléséért, az online banking, hitlkártya menedzsment és értékpapír kereskedelmi ágazatokért. A U.S. Bank a TSYS-szel kötött szerződést a kártya feldolgozási szolgáltatások elvégzésére.

Az amerikai és európai társaságokat az olcsó munkaerő és a termelés minősége csábítja offshore outsourcingra (kiszervezésre), főleg Indiába, mert egyre nagyobb a költséghatékonyság és a szoftver központú ügyfélkezelés iránti igény a versenytársakkal folytatott küzdelemben.

Egyre több amerikai cég látja reálisabbnak  offshore területekre kiszervezni a termelést, mint mondjuk otthon szoftvert fejleszteni, a költséghatékonyság miatt India a kiemelt célpont. Legutóbb az amerikai Fidelity National Title Group Inc társaság költöztetett egységeket Indiába, számításaik szerint a ezzel harminc százaléknyi költséget spórolnak meg.

Az Optimation wellingtoni IT cég pedig az indiai outsourcing óriással, a HCL-lel kötött stratégiai szövetséget, melynek eredményeképpen elnyertek száz millió dolláros kormányzati szoftver tervezési projektet. “A nagyszabású üzleteket gazdaságosabb offshore eszközökkel végezni. Ezt kihasználni kell, nem pedig ellenezni,” mondta Neil Butler, az Optimation alapítója.

Az India Inc. társaságot is szóba került, amikor az amerikai szenátus offshore ellenes törvénnyel akarta megakadályozni, hogy az amerikai cégek a munkavégzést külföldre (offshore) vitték, hogy ezzel is csökkentsék adóikat.

India három legnagyobb outsourcinggal foglalkozó óriáscégei mind kétjegyű számokkal kifejezett növekedési statisztikákat produkáltak a második negyedévben. Ennek oka az, hogy az európai és amerikai ügyfelek új piacok keresése közben offshore területre helyezik az IT és back-office tevékenységeket, hogy szinte megfelezzék költségeiket. A globális CIO felmérés szerint a szoftver fejlesztések 62 százalékát és a szoftver karbantartási munkák 53 százalékát szervezik ki és a megkérdezettek majd fele legalább a költségvetés tíz százalékát kiszervezésre költik.

A számok alapján nem túl nehéz levonni a következtetéseket. Az adatok azt mutatják, hogy egyre több amerikai és európai bank szervez ki feladatokat offshore módszerekkel olyan területekre, ahol alacsony a munkabér, mint India. Az is egyértelmú, hogy a külföldre telepítést a nagy outsourcing cégek (including Tata, Wipro, Infosys, HCL, IBM és az Accenture) végzik,  valamint a kisebb offshore tanácsadók.

További cikkek az offshore kiszervezésről (outsourcing)!

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshorecég offshorecegalapitas offshore cég offshorecég alapítás offshorecég alapítás offshore bankszámla nyitás offshore cegalapítás offshore jelentése offshore company offshore bankok offshore ekereskedelem offshore outsourcing

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr842362935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása