HTML

Offshore Cégalapítás

Svájci Cégalapítás

offshore okosan

Minden az adóoptimalizálásról, offshore cégekről, vagyonosodási vizsgálatról, adóparadicsomokról, külföldi rendszámú cégautókról, szóval amit csak tudnod kell arról, hogyan kell jól csinálni a törvényes adócsökkentést.

Külföldi Bankszámla

Friss topikok

Hongkongi aranyszámla előnyei

2010.10.21. 15:11 offshoreceg


kulfoldibankszamlainfo-hongkongi-offshore-bankszamlaMiért érdemes Hong Kongban offshore aranyszámlát nyitni? Mert elfelejthet néhány komoly problémát, amelyekkel ebben a cikkben foglalkozunk!

Hongkongi offshore arany számla tulajdonosa nem fizet nyereségadót vagy Áfa-t. Hongkongban több milliárd dollár tőkével rendelkező bankok várják az ügyfeleket. Sok országban jelenteni kell az arany eladását és tőkenyereség adót kell fizetni. Sok országban jelenteni kell, ha akár csak 8-10 ezer euró értékű arany gazdát cserél. Tudatni akarja kormányával, hogy Önnek van aranya? Hongkongban nincs örökösödési adó és külföldről származó (offshore) jövedelmet sem sarcolják.

Védelem lopás és természeti katasztrófák ellen: Nem rossz ötlet aranyat tartani, amíg senki sem tud róla. Otthoni széfjében azonban nem érdemes megbízni, mert legfeljebb azzal együtt viszik el az aranyát. Erre esély sincs egy hong-kongi bankban. Egy átlagos otthoni széf egyébként amerikai statisztikák szerint öt percig tud ellenállni a betörőknek. A tűz szintén nem tesz jót az aranynak, mert elolvad. Régen sokan házuk falába rejtették a sárga fémet, amely egy tűz pusztítása során megsemmisül. Sokan telkükön elássák aranykészletüket. Ennek felderítésére elég egy fémdetektor.

Utazás arannyal: egyre több érdeklődő levelet kapunk olyan emberektől, akik a válságtól megriadva aranyra váltották pénzüket és azzal akarják elhagyni országukat. Határátlépéskor meg kell kockáztatniuk az elkobzást.Ugyanis sok országban a “jelentős” mennyiségű arany kivitelét be kell jelenteni. Be kell mutatni ráadásul az arany eredetét igazoló dokumentumokat és az összes adó befizetését is bizonyítani kell. Nyolc unciánál több arannyal utazni már komoly nehézségeket eredményezhet.

A fentebb említett nehézségeket teljesen el lehet kerülni egy hongkongi aranyszámlával. Bármilyen valutában lehet vásárolni aranyat online a világ bármelyik országából. Az aranyat pillanatok alatt pénzre lehet váltani és bárhol egy hitelkártyával fel lehet venni a bankautomatákból.

Hong Kongi banktitok: A bankszámlát egy anonim hongkongi offshore kft (Ltd)nevére érdemes megnyitni. A tulajdonos nevét nem lehet megtalálni, mert egyetlen adatbázisban vagy állami nyilvántartásban sem szerepel, a kormány sem tudja, hogy ki a tulajdonos. A pénzintézetek gyakorolják a banktitkot.

Az online bankolási szolgáltatások a lehető legbiztonságosabbak. Érdemes elgondolkozni azon is, hogy a bankbetétet akár tíz különböző valutában is meg lehet nyitni. A diverzifikáció segítségével jelentősen csökkentheti az árfolyamváltozások kockázatait. Hongkongi bankszámlát a következő pénznemekben lehet nyitni: ausztrál dollár, kanadai dollár, amerikai dollár, euró, japán jen, új-zélandi dollár, font sterling, szingapúri dollár, thai baht és kínai jüan.

A bankszámlanyitáshoz szükséges hongkongi offshorecég legfeljebb 2-3 héten belül megalapítható, ebben az idősávban már a bankszámlanyitással is számoltunk.

Hongkongi bankszámlanyitáshoz vagy offshorecég alapításhoz mindenképpen vegyen igénybe szakértői segítséget!

Kapcsolódó cikkek:

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Minden hongkongi offshore cégalapításhoz és működtetéshez fontos információ és hír!

Hongkongi offshore bankszámlanyitás menete

Betétvédelmi változások a hongkongi bankokban

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla nyitás offshore bankszámla nyitás bankszámla nyitás menete

A bejegyzés trackback címe:

https://offshoreokosan.blog.hu/api/trackback/id/tr42388652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása